CHP HEYETİ İLE İSTİŞAREDE BULUNDUK

CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve İlçe Başkanı Halil Karahan ile birlikte 19 Ekim Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret ederek turizm konusunun gündeme alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. CHP ve BODTO heyeti turizme sağlanan kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyesi Hakan Kocair, 5 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve turizmci Serdar Sarıl da toplantıda hazır bulunarak faaliyet gösterdikleri inşaat, konaklama ve dayanıklı tüketim sektörleri konusundaki görüşlerini dile getirdiler.

56444.jpg

BODTO Başkanı, İnşaat ve Otomotiv gibi sektörler için sağlanan destek kredilerinin turizm için de sağlanması gerektiğine işaret ederek şunların altını çizdi: “Turizm sektöründe yaklaşık 1.053.467 kişilik bir istihdam söz konusu, bunun ortalama 32.801’i Muğla’da. Uzun vadeli kredileri olan ve bu kadar büyük bir istihdam yaratan işletmelerimiz ödeme planlarında ciddi sorunlar yaşamaktalar. Bu şartlarda tesislerimizin işletmelerimizin yenileme maliyetlerini kendi kazançlarıyla karşılaması oldukça güçken, bir de kredi faizlerinin yüksekliği, elde olmayan dış etkenlere uyum gibi pek çok soruna rağmen direnen sektöre can suyu vermemiz gerekmektedir. Sonuç olarak, turizmcilere uygulanacak faiz oranlarının bir an önce düşürülmesi gerekmektedir.”.

CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin ise BODTO heyetinin taleplerini gerekli mecralara aktaracaklarını açıklayarak Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a istişarede bulundukları konuların takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.