BODTO KIZILAY İLE BİRLİKTE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI GERÇEKLEŞTİRİYOR

23 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ 11.00-18.00 SAATLERİ ARASINDA BODTO ÖNÜNDE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türk Kızılay Derneği ile Bodrum Ticaret Odası arasındaki görüşme sonucu azalan kan stoklarına karşın bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda “23 Eylül Çarşamba Günü 11.00-18.00 Saatleri Arasında” Bodrum Ticaret Odası önünde Kızılay araçlarında kan alma işlemi yapılacak.

Konuyla ilgili 21 Eylül Pazartesi günü basın mensuplarına açıklama yapan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Pandemi nedeniyle kan stoklarında yeterli bir depolama sağlamak daha da önem kazandı. Biz de Bodrum Ticaret Odası olarak diğer Odalarla birlikte Türk Kızılay’ımıza fayda sağlamak istedik. Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ;İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Şoförler Odası da üyelerini bu anlamlı etkinliğe davet ederek bizlere destek verecek, kendilerine ayrıca teşekkür ederim. Gece gündüz demeden ve insan ayırmadan toplumun yardımına koşan Kızılay’ımıza bir fayda da biz sağlayabilirsek ne mutlu bizlere.” dedi. Başta sağlık durumu kan vermeye uygun Bodrum Ticaret Odası üyeleri olmak üzere tüm Bodrumluları 23 Eylül Çarşamba günü, kimlik belgeleri ile birlikte, Odaya beklediklerini duyuran Başkan Kocadon, sosyal yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek üyelerden duyarlı olmalarını istedi. “Bodrum için kan verme oranı %3,5 civarında bunu arttırmak önemli. Bu kampanya umarız tüm Türkiye’ye örnek olur.” diyen BODTO Başkanı, kampanyaya destek veren herkese şimdiden teşekkür ettiklerini açıklayarak, yeni görevinden dolayı Kızılay Bodrum Şube Başkanı Ömer Başbuğ’a da başarılar diledi.

bb02.jpg

Oda Başkanları Önce Sağlık Dediler

Toplantıya katılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ve Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı da düzenlenen basın toplantısı aracılığı ile Sayın Başbuğ’a yeni görevinde başarılar dileyerek Oda üyelerini 23 Eylül Çarşamba günü BODTO önünde düzenlenecek olan kan bağışı kampanyasına davet etti. Başkan Kocadon’a bu anlamlı etkinliğe davetleri için de teşekkür eden Oda Başkanları kan bağışının önemine dikkat çekerek önceliğin her zaman sağlık olduğunu vurguladı.

Plazma Bağışı İçin de Çağrıda Bulunuldu

Kızılay Derneği Bodrum Şube Başkanı Ömer Başbuğ ise, Bodrum Ticaret Odası başta olmak üzere diğer Oda başkanlarına da teşekkür ederek, kan bağışı konusunda gösterilen birlik beraberlik için duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başbuğ kan bağışının pandemi nedeniyle daha da önem kazandığına dikkat çekerek kan bağışı verenlerin virüs korkusu nedeniyle ciddi oranda azaldığına dikkat çekti ve Kızılay olarak sterilizasyona büyük önem verdiklerine ve halkın güvenli bir şekilde hijyenik ortamlarda kan verebileceklerine işaret etti. Başbuğ, Covid-19 geçirmiş ve iyileşmiş kişilerden de plazma aldıklarını ve tedavide plazmanın çok etkili olduğunu belirterek “Bu hastalığı atlatıp iyileşenlerin bağış yapması önemli.” dedi. Bodrum Kızılay’ın genç kadrosuna da dikkat çeken Kızılay Bodrum Başkanı, halkın imece usulü yardımlaşmasını sağlayacak bir proje başlatacaklarının da müjdesini vererek, Bodrum halkını Kızılay’a gönüllü olmaya davet etti.

Kan bağışı sonrası katılımcılara Oda tarafından teşekkür belgesi sunulacağı bildirildi.

18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.). Kan bağışı hakkında daha fazla bilgi için: www.kizilay.org.tr/SSS?id=6

Kan Bağışı Kampanyası

Tarih: 23 Eylül 2020

Yer: Bodrum Ticaret Odası Önü (Kızılay araçları)

Saat: 11.00 – 18.00

(Lütfen kimlik belgenizi yanınıza almayı unutmayınız.)

bb11-001.jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.