EĞLENCE SEKTÖRÜ DE NORMALLEŞME İLE FAALİYETLERİNE DEVAM ETMEK İSTİYOR

6 Temmuz Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ‘Kapalı Durumda Olan Eğlence Sektörünün Yeniden Açılması’ adına bir basın toplantısı düzenledi. BODTO Meclis Üyesi Atilla Serttaş, 6 No’lu Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ağıt Atilla Turan ve sektör temsilcileri Ali Demiröz ile Hakan Subaşıoğlu da toplantıya katılarak görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıya katılan basın mensupları ile BODTO üyelerinin talepleri doğrultusunda eğlence sektörünün pandemi öncesi ve sonrası dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme ile eğlence sektörünün hizmet vermesi için gerekli izinlerin verilmesini talep ettiklerini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi Covid-19 virüsü nedeniyle Restoran, Lokanta ve Eğlence mekanları 15 Mart tarihinde kapatılmıştı. Alınan karar tabi ki doğruydu ve gene bir kararla 1 Haziran tarihinden itibaren Restoranlar açılmaya başladı tabi bu açılmalar yetkili mercilerin almış olduğu tedbirler doğrultusunda sağlık kurallarına uygun olarak masa ve sandalye sayılarını azaltarak servis vermeye başlamıştır. Sektörde yapılan tüm bu önlemler salgının biraz daha azalması için alınmıştır. Bodrum ekonomisinin can damarı olan turizm ve onun tamamlayıcı kolları olan Restoran ve Eğlence sektöründe binlerce kişi çalışmaktadır. 1 Haziran’dan itibaren Restoran ve Lokantaların açılmasına izin verilmiştir. Fakat eğlence sektörü hala kapalı olup bugün itibariyle 111 gündür kapalı durumdadır. Takdir edersiniz ki bir iş yerinin 111 gündür kapalı olması ciddi bir krize sebep vermektedir. Bodrum ekonomisinin büyük aktörlerinden olan ve hala kapalı olan Eğlence yerlerinin bir an evvel açılması ve hizmet vermeye başlaması gerekmektedir. Artık sektörün dayanacak gücü kalmamıştır ve binlerce çalışanı şu anda işsizdir ve ailelerine bakacak güçleri kalmamıştır. Sektörde hayat bulan, ekmek yiyen o kadar çok çalışan ve emekçi var ki. Servisten tutun, hazırlık, organizasyon ekibi, ses-ışık-tan müzisyenine kadar çok farklı kesim bu işten para kazanıyor.”.

Gerekli izinlerin verilmesi isteniyor.

“Koronavirüs hayatımızdan hemen çıkmayacak Bunu çok net şekilde yaşayarak görüyoruz.” diyen BODTO Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Tedbirli normal hayata alışmamız gerekiyor. Bu nedenle de tüm tedbirleri alarak, sıkı denetimlerle de olsa gerekten bu sektörü canlandırmak için eğlence sektöründe de normalleşmeye gidilmelidir. Sektörün bu yönde ciddi kayıpları var, önceden yapılan anlaşmalar, kiralamalar şu an hepsi askıda bekliyor. Bodrum zaten açık mekanlara sahip. Bu nedenle kapalı olmayan mekanlar için tedbirli şekilde sektörün canlandırılması için gerekli izinlerin verilmesi beklentimizdir. Sayın yetkililerden bir an önce eğlence sektörünün hizmet vermesi için gerekli izinlerin verilmesini arz etmekteyiz.”

“Bölgemizin geçim kaynağı turizm üzerine kurulu.”

BODTO Meclis Üyesi Atilla Serttaş ise, “Ekonomik ve ticari olarak zor günler geçirmekteyiz. Bölgemizin geçim kaynağı turizm üzerine kurulu. Bodrum turizmin bir parçası olan eğlence yerlerinin bir an önce açılarak ekonomiye katılmaları gerekmektedir. Bu şekilde yeme içme eğlence sektörünün önünüzdeki kışı geçirebilmeleri mümkün görülmemektedir. Bu yüzden kısa çalışma ödenekleri turizm bölgelerinde 2021 Mayıs ayına kadar devam etmelidir.” dedi.

BODTO 6 No’lu Meslek Komite Başkan Yardımcısı Ağıt Atilla Turan da çok zor durumda olduklarına dikkat çekerek, eğlence sektörünün özellikle yabancı turist için Bodrum’a gelme nedenlerinden olduğuna işaret etti ve sektörün bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti.

Sektör temsilcileri Ali Demiröz ve Hakan Subaşı da sektörel sıkıntıları gündeme getirerek destek beklediklerini belirttiler.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.