HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

Bodrum Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı salgın süresince verilen aradan sonra, yeni normalleşme süreci kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kuralları da dikkate alınarak 2 Temmuz Perşembe günü, Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı İlhan Ersan toplantının açılış konuşmasında BODTO Meclisi olarak yeniden bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Salgın sürecinde sizlerle birlikte bir çok online toplantı yaptık ve çalışmalarımızı sürdürdük bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Zor günlerden geçiyoruz evet fakat bu zor günleri de iş dünyası olarak dayanışma içinde sağlıkla atlatacağımıza inancım tamdır.” diyerek açılış konuşmasından sonra kürsüye toplantıya konuşmacı olarak katılan Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Feridun Çilli’yi davet etti.

Prof. Dr. Feridun Çilli toplantıda Yeni Korona Virüs Pandemisi hakkında genel bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Çilli, şuanda Bodrum’da tablonun kötü olmadığının altını çizerek şunları belirtti: “Korona virüs salgını boyunca Bodrum özelinde diğer büyük şehirlere göre daha kontrollü bir durum yaşandı. Bunun birçok nedeni var. Başlıca nedenler arasında, Bodrum’daki yaşam şartlarının daha müstakil olmasını, insanların bilinç seviyelerinin yüksek olması nedeniyle duyarlı ve dikkatli davranmasını ve Sağlık Bakanlığımızca alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara çok büyük çoğunluğun uymasını sayabiliriz.

656.jpg

Yaz mevsimi ile birlikte Bodrum’da büyük bir nüfus artışı olmasına rağmen görülen hasta sayısının az olduğuna işaret eden Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Feridun Çilli, koruyucu maske kullanımının, hijyen kurallarına uymanın ve sosyal mesafeye dikkat etmenin bulaşma riskini en aza indirdiğini özellikle vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda Covid-19 nedeniyle yoğun bakım servisimizde yatan hastamız yok. Takip ettiğimiz hastalarımızın büyük çoğunluğu da hastalığı ayaktan tedavi olarak hafif atlatıyor.”. 65 yaş üzeri nüfusun bir süre evde izole yaşamasının hastalığın nispeten daha riskli olabilecek bir grupta faydalı olduğunu ve onları bulaşma riskinden koruduğunu vurgulayarak sözlerini tamamlayan Çilli daha sonra Meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Toplantı soru-cevap bölümün ardından olağan gündemi ile devam etti. Haziran ayı Odamız faaliyetlerini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, bu ay içerisinde Bodrum imajının korunması adına basın çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve basın toplantıları düzenlediklerini belirtti “Ulusal basında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi adına çeşitli çalışmalar yaptık gerekli yerlerde duyurular ilanlar yayınladık. Ekonomik anlamda zor bir süreçten geçen üyelerimize destek olmak adına işletmelerimizin korona virüs ve hijyen kuralları açısından gerekli önlemleri aldıklarını duyurduk. Bodrum için yaratılmaya çalışan pahalı imajının doğru olmadığını burada herkese ve her keseye göre tatil imkanı olduğunu her mecrada anlatmaya çalıştık” diyen Başkan Kocadon, bu konuda Meclis üyelerini de duyarlı olmaya davet etti.

“Odamız bizi gururlandırmaya devam ediyor.”

Odanın 1 Temmuz tarihinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Baş Tetkik Görevlisi Gökhan Karay tarafından denetlendiğini ve “Covid-19’a Karşı Güvenli Hizmet Belgesini” almaya hak kazandığını duyuran BODTO Başkanı “Odamız bizi gururlandırmaya devam ediyor. Dün gerçekleşen denetim sonucu Ege Bölgesinde Güvenli hizmet Belgesini alan ilk kamu kuruluşu ve Oda olduk. Emeği geçen herkesi tebrik eder, yeni belgemizin tüm meclisimize, çalışanlarımıza ve değerli üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Uysal da toplantıda Sosyal Medya konusunda bilgiler aktararak Meclis Üyelerine çeşitli örnekler sundu. “Bizim Bodrum olarak kendi markalarımıza sahip çıkarmamız gerekiyor.” diyen Uysal BODTO olarak bu konuda bir proje geliştirilebileceğini belirtti.

Toplantı Meslek Komitelerinden gelen önerilerin değerlendirilmesi ile devam etti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 23.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.