TİCARET SİCİL BELGELERİ ARTIK ON-LINE OLARAK DA ALINABİLECEK

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden aşağıda yazılı belgelerin güvenli elektronik imza ile verilmesine ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Bu kapsamda ilk olarak belge işlemleri 14.05.2020 tarihinde Ankara, 02.06.2020 tarihinde İzmir, 09.06.2020 tarihinde ise İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde hizmete alındı.

10.06.2020 tarihinden itibaren ise; Adana, Aksaray, Amasya, Söke, Ayvalık, Bandırma, Edremit, Gemlik, İznik, Çanakkale, Biga, Çorum, Edirne, Gaziantep, Nizip, Antakya, Yalvaç, Ödemiş, Kahramanmaraş, Develi, Kocaeli, Gebze, Ilgın, Mersin, Tarsus, Bodrum, Fethiye, Nevşehir, Samsun, Sinop, Boyabat, Çorlu, Çerkezköy, Of, Devrek Ticaret Sicil Müdürlüklerinde on-line belge verilmesi hizmete alındı. 12.06.2020 itibariyle de Bursa’da sisteme katıldı. Diğer Ticaret Sicil Müdürlükleri de hizmete alınmasına yönelik çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon yaptığı açıklamada, “Dünyamız artık digital çağla birlikte mekân ve insan gözetmeksizin pek çok çalışmayı yürütebilir bir sürece girdi, corona virüs pandemisi ile bunun da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Pek çok iş ve hizmeti artık bilgisayarımızla yerimizden kalkmadan yönetebiliyoruz. Ticaret Sicil Müdürlüğümüz de artık güvenli elektronik imza ile 4 belgeyi on-line olarak işletmelerin alabilmesinin hizmetine açtı. Üyelerimiz MERSİS programı üzerinden bu belgeleri alabileceklerdir. Bodrum olarak 365 oda-borsa için uygulamanın yürütüldüğü, 39 odadan biriyiz. Üyelerimizin bilgisine sunarız.” dedi.

Bodrum Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne kayıtlı işletmeler, https://mersis.gtb.gov.tr/Portal/KullaniciIslemleri/GirisIslemleri web sayfasına giriş yaparak, Ticaret Sicil Tasdiknamesi, Merkez Nakli Belgesi (TSY md.111), Şube Açılış Belgesi (TSY md.120), İflas ve Konkordato Belgesi konusunda belge taleplerini on-line olarak yaptıktan sonra belge, güvenli elektronik imza ile iş günlerinde ve çalışma saatleri içerisinde işletmeye gönderilecektir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.