EUROVELO BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDIK

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma (ENVERÇEVKO) Derneği işbirliğinde ‘Sürdürülebilir Turizm Modeli EUROVELO ve Uluslararası Spor Kültür Kampanyaları’ kapsamında bilgilendirme semineri 11 Mart Çarşamba günü MUTSO ev sahipliğinde düzenlendi.

Seminere MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, ENVERÇEVKO Derneği Başkanı Feridun Ekmekçi, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gibi bisiklet turizmi ile ilgili çalışmalar yapan kurum yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Günümüz turizm anlayışı deniz-kum-güneş üçlüsünden uzaklaşarak, eğitim-eğlence-çevre üçlüsünü içeren sürdürülebilir turizme doğru yol almaktadır. Bu anlayış turizm faaliyetlerini çeşitlendirerek turizmi daha uzun bir zamana yaymayı esas almaktadır. Bu bağlamda ortaya çıkan kavramlardan biri de bisiklet turizmi diyebiliriz.  Bu turizm anlayışını, çevreyi koruyan ve doğal alanlara karşı duyarlı sportif bir aktivite olarak da değerlendirebiliriz. Bisiklet turizminin sürdürülebilir bir turizm anlayışı olması için ilimizin mevcut doğal kapasitesiyle gelecekte önemli bir bisiklet destinasyonu ve cazibe merkezi olmasının önü açılmalıdır.   Bisiklet turizmini kapsayan turistik faaliyete katılanlar artık doğal ortamlarda vakit geçirmek, temiz hava solumak, doğal bozulmamış ortamlarda konaklamak istemektedirler. Bu düşüncelerle bisiklet turizminin geliştirilmesiyle ilimizde karşılık göreceğine ve ülke turizmimize katkı sağlayacağına inancımız sonsuzdur.” ifadelerine yer verdi.

Ercan’ın ardından ENVERÇEVKO Derneği Başkanı Ekmekçi katılımcılara, bisikletli ulaşım ve bisiklet turizminin ekonomik faydaları, kırsal kalkınmaya katkıları, ulusal ve uluslararası düzeyde mevcut durum ve bölgesel fırsatları hakkında bilgilendirmede bulundu. Seminerin genel çıktısı olarak Muğla’da bisiklet turizmi ile ilgili daha kapsamlı çalıştay planlanması konusunda görüş bildirildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.