FTSO’DAN BODTO PROJESİNE DESTEK ZİYARETİ

Bodrum Ticaret Odası tarafından 2019 yılında başlatılan “kardeş oda” faaliyetleri “4 Yöre 1 Oda” projesi kapsamında Bodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) ev sahipliğinde,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile bölge ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları yöneticileri Bodrum’da bir araya geldi. Toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) temsilen Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke katıldı.

Projenin 8 Şubat Cumartesi günü yapılan tanıtım toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Genel Sekreteri Nihal Dörtkardeşler, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Genel Sekreteri Ali Mullaoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Genel Sekreteri Erdem Başak, FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Muğla Ticaret Borsası Uğur Özen, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ünsal, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, TOBB Kadın Girişimciler Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası personeli ile basın mensupları katıldı.

2019 yılında temelleri atılmaya başlanan 4 Yöre 1 Oda” Projesi, TOBB’a bağlı oda ve borsalar arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, ortak çalışmaların artırılması, üye işletmelerin, personelin ve yönetimlerin gelişmesine katkı sağlayacak. Proje ile ortaklık yapısının kurularak, farklı yörelerin, farklı piyasa ve sektörlerin rekabetçiliğinin geliştirilmesi, işbirliklerinin kurulması hedefleniyor.

Bu kapsamda 8 Şubat 2020 tarihinde BODTO konferans salonunda ilk buluşması gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmalarının ardından 4 Oda arasında “4 YÖRE 1 ODA” projesi protokolü imzalandı. Protokol imza töreninin ardından Odalar kendi yörelerine özgü bölgesel sunumlarını yaparak “4 Yöre 1 Oda”  projesini geliştirmek için fikir önerilerinde bulundular.

Toplantı, Odaların sunumları, Odaların Genel Sekreterleri ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin toplantıları ve görüş ile değerlendirmeleriyle tamamlandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.