TENTE VE SUNDURMA SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin imar aykırılığı gerekçesiyle Menteşe ilçesinde faaliyette bulunan esnafın tente ve sundurmaların mühürlenmesi konusunda CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ve İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’un katılımıyla MUTSO ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.
7 Ocak 2020 tarihi itibariyle tente ve sundurmaların mühürlenmesi konusunda etkilenen üyelerin talepleri üzerine Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.
24 Ocak 2020 Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, MUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, , Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Fethiye, Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, TOBB Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi (KGK) ve Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi (GGK) Başkanları, MUTSO üyeleri ile esnaf katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şu sözlere yer verdi: “Tente ve sundurma alanlarının iptali konusunda pek çok şikâyet ve itiraz ile karşılaşıyoruz. Takdir edersiniz ki, üyelerimizin hakkını, hukukunu, menfaatini korumak MUTSO’nun öncelikli görevidir. İşgaliye veya ecri misil ödeyerek bir nevi bedeli ödenmiş alanlar, kaçak alan sayılmamalıdır. Bu doğrultuda, müşteri konforu ve kazanç sürekliliği için gölgelik, sundurma ve duvarsız portatif alan kapatmalarına her mevsim ihtiyaç duyulmaktadır. Gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında gereğini yetkililerimizden ve seçilmişlerimizden rica ediyoruz.”
Başkan Ercan’ın konuşmasının ardından Oda üyeleri ve esnaf konuyla ilgili sorun ve çözüm önerilerini Milletvekillerine aktardı. İşletmecilerin hiç bir dönemde olmadığı kadar sorun ve yüklerle mücadele etmek zorunda kaldığını da belirten esnaflar bu zorluklardan dolayı Merkezi Hükümetin yeni başlayacak bazı kanun ve uygulamalarının işletmeler lehine ertelenmesini, işletme ve esnaf ile ilgili kararlar alınmadan mutlaka ilgili meslek, esnaf ve ticaret odalarıyla birlikte esnafın, tüccarın ve kamunun lehine ortak karar alınmasının demokrasinin gereği olduğunu, Odaların da üyelerinden imar aykırılıkları konusunda dikkat ve hassasiyet göstermelerini talep etti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.