MUĞLA’DA THOMAS COOK TOPLANTISINA KATILDIK

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi turizm komisyonun aldığı kararla Muğla genelinde Thomas Cook şirketinin iflasından etkilenen sektör temsilcileri bir araya getirildi.

Turizm sektöründen paydaşlarla düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz katıldı. Bodrum’daki konu ile ilgili durumu aktararak komisyona bilgi sundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Thomas Cook şirketinin iflası ve Muğla’nın turizmdeki geleceği ile ilgili fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Başkan Gürün; “Turizmin tüm paydaşlarını bir araya getiren bu buluşma Muğla’mız ve ülkemiz için çok önemli…

Thomas Cook şirketinin iflasından ülkemizin özellikle Muğla ve Antalya’nın etkilendiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu iflastan en az zararla çıkabilmek için alınacak tedbirler ve önümüzdeki turizm sezonunda böyle krizlerle karşılaşmamak için yapılması gerekenleri turizmdeki paydaşlarla konuşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Turizm bakanlığının, sektör temsilcilerinin Thomas Cook iflasından sonra gerekli açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Gürün turizmde marka olan Muğla’da ilçe belediyeleri, ticaret odaları, Otelciler, turizm şirketleri, deniz ticaret odaları temsilcilerinin bir araya getirilmesinin ortak bir çözümde buluşulması için çok yararlı olacağına inandığını belirtti.

Toplantıda Sektör temsilcileri Thomas Cook iflası konusundan sonra turizmde Muğla’nın geleceği, sektörün değişen taleplerini konuştular ve tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarla birlikte ortak hareket etme kararı aldılar.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 16.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.