RUSYA-TÜRKİYE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri Etkinlikleri” kapsamında iki ülke arasında “Rusya-Türkiye Ekonomik ve Endüstriyel İşbirliği” konulu toplantı Odamızda gerçekleşti.

bto_8646(2).jpg

Rusya - Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoev, Rusya - Türkiye İş Konseyi YK Üyesi Adam Lyanov, Rusya - Türkiye İş Konseyi YK Üyesi Aleksei Egarmin, Rusya - Türkiye İş Konseyi Türkiye Temsilcisi Hristo Hristov, Rusya Federasyonu Ticaret Ataşesi Aydar Gaşıgullin, Rusya Federasyonu Devlet Duması Üyesi Evgeni Kondrakhin, "Spektr" Şirket Grubu CEO'su Sergei Klyuev, "Spektr" Şirket Grubu Executive Director Tatianа Antipova, TÜRK RUS Derneği Başkanı İvan Starodubtsev, TÜRK RUS Derneği YK Üyesi Aslı Vural, TÜRK RUS Derneği YK Üyesi Esra Dora, İmpeks Şirketi CEO'su Turgay Topaç, Rus Restorancıları ve Otelciler Federasyon Başkanı İgor Bukharov, Rus Türk Ticaret Evi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, Rus Türk Ticaret Evi Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Kurtuluş, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardmcısı İbrahim Akkaya, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Bodrum Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Efe, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alper Özşeker, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Meslek Komite Üyesi, Numan Balaban, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Güneri, Bilecik Ticaret Odası Başkanı Şükrü Keskin. Bodrum.com.ru iş geliştirme müdürü Igor Pasinchuk katıldı.

Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri Etkinlikleri” kapsamında iki ülke arasında “Rusya-Türkiye Ekonomik ve Endüstriyel İşbirliği” toplantısı Rus-Türk ilişkilerini geliştirmek, Bodrum’u Rusya’da tanıtmak, gelen turist sayısını arttırmak, mavi yolculuğu tanıtıp deniz turizmini geliştirmek, yat imalatı, Ege Mutfağı ve iş platformu oluşturulup karşılıklı çalışmalar yapılması hakkında görüşmeler yapıldı. En önemli unsurlardan biri olan ekonomik unsurlar için Rus ve Türk ekonomisi karşılıklı olarak birbirlerine destek verecektir. Rus misafirlerin Türkiye’de bir platform kurarak Bodrum turizminin 12 aya uzatılması için çeşitli festivaller ve organizasyonların yapılması önerilmiştir. Ayrıca gastronomi dalında Ege Mutfağı olarak Rusya’da çalışmalar yapıp Ege’nin tanıtılabileceği görüşüldü. Rusya’da her yıl gastronomi fuarının yapıldığını ve Türk mutfağının da bu fuarlarda tanıtılması için davet etmişlerdir.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon toplantıda yaptığı konuşmada Bodrum-Rusya Federasyonu arasında turizm verilerini analiz ederek iki ülke arasında 2017 yılından bu yana ciddi bir turizm hareketliliğinin olduğuna vurgu yaparak, Bodrum’u tercih eden ilk 10 ülke içinde Rusya’nın 2.sıraya yükseldiğini belirtti. Rusların Antalya bölgesindeki yoğunluğu dikkat çekilerek, tur operatörleri ve seyahat acentelerinin desteği ile iki ülke arasındaki turizm hareketliliğinin Bodrum’un iklim özelliklerinin ve turizm alternatiflerinin de göz önünde bulundurularak önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Rusça dilinde hazırlanan Bodrum Yatırım rehberi katılımlara verilirken, toplantının bitiminde BODTO Yönetim Kurulu tarafından katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi.

bto_8751(1).jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.