“RİVA HİZMET-1” TEKNESİ GÖKOVA’DAKİ ATIKLARI TOPLAYACAK

Bodrumda “Sıfır Atık Mavi Seferberliği” kapsamında kıyı, koy ve teknelerden çıkan atıkları toplayan “Riva Hizmet-1” teknesinin 19 Eylül 2019 Perşembe günü tanıtımı yapıldı.

Riva Hizmet-1 teknesinin açılışına, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu, , İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Liman Başkanı Burak Okçu, Bodrum Sahil Güvenlik Yüzbaşı Utku Meral, Bodrum Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Otelciler Derneği Birliği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Liman Müdürü Mehmet Fatih Gökçe, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz katıldı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Karadaki ormanlar dünyamızın yeşil akciğerleri ise okyanus ve denizler ise mavi kalbidir. Unutmamalıyız ki aldığımız iki nefesten birini denizlerimize borçluyuz” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 3 yıldır deniz eğitimleri ile "Sıfır Atık" projesine katkıda bulunduklarını, bu konudaki çalışmaları artırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği yaparak "Sıfır Atık Mavi Projesi" başlattıklarını söyledi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, katı atık toplama teknesinin, Bodrum Ticaret Odası Genç Girişimciler Danışma Kurulu'nun 2005 yılında başlattığı bir çalışmanın devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum için denizlerimiz çok önemlidir. Bu çevre projesini 2005 yılından itibaren yürütmekteyiz. Geçmişte Yüzgeç ve Venüs tekneleriyle katı atıklar toplanmıştır. 14 yıldır bu konuyu hassasiyetle takip etmekteyiz” dedi.

Katılımcılar, teknelerden ücretsiz katı atık maddesi toplayacak 17 metrelik "Riva Hizmet-1" adlı tekneyi inceledi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.