ODAMIZ DIŞ ÜLKE TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

26 Ağustos 2019 Pazartesi günü Ruanda Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyet Odamızı ziyaret etti.

Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif ceylan Satı’nın görüştüğü heyette, Ruanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Başkatip Joel Uwizeye, 26. Dönem Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, Turizm Bakanlığı İşletme Koordinatörü Tolga Özkaçar bulundu.

Ruanda’nın iş ve yatırım fırsatlarını tanıtmak, eksik ve gelişecek olan sektörel işbirliklerinin kurulması, yatırımları Ruanda’ya çekebilmek amacıyla gerçekleşen toplantıda Büyükelçi Williams Nkurunziza öncelikli sektörler hakkında bilgi verip, tanıtım videosunu paylaştı.

Öncelikli olarak Afrika’nın en büyük ilk 3 gölünün bölgede bulunması sebebiyle, turistik, taşıma ve lojistik konularında kullanılmak üzere teknelere ihtiyaç olduğu, bununla beraber, 3 büyük ulusal parkın olduğu bölge için ise butik konaklama tesislerinin inşaatı konularının en öncelikli yatırım alanları olduğu belirtildi. Kahve üretimi konusunda önemli bir ihtiyacın karşılandığı Ruanda’da yatırımcıların Ruanda’ya yatırım yapmaya karar vermeleri halinde Büyükelçi, yatırımcıların devlet desteklerinden faydalanması için destek olacağını söyledi.

Değerlendirmelerde bulunan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Odamızın dış ülke pazarlarını tanımak, yatırım fırsatlarını öğrenmek adına toplantı, ziyaret ve görüşmeleri devam ediyor. Bu toplantılar sonucunda iş yapabilecek olan üyelerimizle temasa geçerek bilgilendirmeler yapıyoruz. Ne kadar çok ve farklı pazarı tanırsak Bodrumlu işletmelerimiz için o kadar faydalı olacaktır. Bugün de Afrika ülkelerimizi Ruanda ile tanımaya devam ettik. Meclis toplantımızda Ruanda tanıtım videosunu izleyerek, meclis üyelerimizle birlikte neler yapılabilir görüşerek gelecek günlerde planlama çalışmalarımızı yürüteceğiz.” dedi.

bto_7877.jpg

Toplantı, Bodrum’dan Ruanda’ya yatırım yapmak isteyen üyelerimizin belirlenmesi, başta inşaat-turizm-tekne imalatı başlıklarında yatırımcı heyetlerinin oluşturulmasından sonra heyetin Ruanda ‘da teknik incelemelerde bulunmasına karar verilmesi ile son buldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.