RUSYA KÜLTÜR GÜNLERİ HAZIRLIK TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Bu yıl 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum.Com.Ru işbirliği ile 5. Kez yapılacak olan Bodrum-Rusya-Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri için Odamız Toplantı Salonunda üçüncü hazırlık toplantısı 9 Ağustos 2019 Cuma günü yapıldı.

Toplantıya Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof.Dr..Fuat Önder, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Adalet Özdürük, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri M. Cemil Bayraktar, Bodrum Otelciler Derneği Nilsen Özel, Türkiye Rusya Proje Geliştirme Derneği Ivan Starodubtsev, Bodrum Com. Ru  İş Geliştirme Müdürü Igor Pasinchuk, Bodrum Com. Ru. Proje Geliştirme Müdürü Tatiana Antipova, Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin, Muğla Büyükşehir Belediyesinden Rıza Öztürk, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü Sarp Aras katıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “Rusya Kültür Günleri” kapsamında paydaşların görev ve sorumlulukları paylaşılırken, etkinliğin kapsamı Bodrum Ticaret Odası önerisiyle genişlerken, özellikle katılımcıların Rus İş İnsanlarına da yönelik olarak geliştirilmesi gerektiğinden dolayı içeriğin “iş, kültür ve turizm” olarak geliştirilmesi yönünde karar alındı. Rusya’dan gelecek ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek konserin planlaması da görüşülürken, etkinliklerin detayları üzerinde çalışılmak üzere toplantı sona erdi.

“Rusya Kültür Günleri” kapsamında yapılan 3. toplantının ardından 16 Ağustos 2019 Cuma günü Türkiye Rusya Proje Geliştirme Derneği Ivan Starodubtsev, , Bodrum Com. Ru  İş Geliştirme Müdürü Igor Pasinchuk  ve Bodrum Com. Ru. Proje Geliştirme Müdürü ve Bodrum-Rusya Tanıtma Ofisi Yöneticisi Tatiana Antipova,BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder ile görüştü.

Yapılan ziyareti değerlendiren Prof.Dr.Fuat Önder, “5.’si gerçekleşecek olan Rusya Kültür Günleri kapsamında, Bodrum ve Güney Ege illerimizin Rusya ile ihracatını artırmak, işbirliklerini güçlendirmek adına bir dizi faaliyetin gerçekleştirilmesini görüştük. Önceki yıllarda daha çok kültürel öğelerin tanıtımı olarak gelişen program bu yıl iş ve ticari hayatın da gelişmesine katkı sağlayacak toplantı ve konferanslarla büyüyor. Bodrum Ticaret Odası olarak Bodrum’un tanıtımı, iş hacminin gelişmesi için çalışmalarımız sürecek.” dedi.

bto_7740.jpg

Bodrum Com. Ru. Proje Geliştirme Müdürü ve Bodrum-Rusya Tanıtma Ofisi Yöneticisi Tatiana Antipova BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ile görüştüklerini belirterek, bu yılın Türk-Rus Kültür ve Turizm Yılı ilan edildiğini bu nedenle bu yıl ki Bodrum organizasyonlarında başlığa işbirliklerinin geliştirilmesinin eklendiğini söyledi.

Konuşmaların sonunda BODTO Yönetim Kurulu ile görüşme talebinde bulunarak görüşme heyetin toplantı planlarını detaylı şekilde incelemesi ile tamamlandı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 23.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.