MUĞLA ODALARI BİRARAYA GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Muğla Odaları, Borsa ve Deniz Ticaret Odaları, Odalar ortak toplantısını Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

26 Temmuz 2019 Cuma günü gerçekleşen toplantıya, CHP Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun başta olmak üzere Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odalarının Başkanları ve Genel Sekreterleri katılırken toplantıda Muğla’nın ortak sorunları ve çözüm önerileri görüşülerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Bodrum Ticaret Odasını Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Genel Sekreter Fuat Önder ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven temsil etti.

img_1318m.jpg

Bodrum Ticaret odasını temsilen konuşmalarını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya şu konuların altını çizdi; “Turizm, tarım ve madencilik faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı İlimizde Kamu yönetimi modelinin aksayan yanlarını tartışmaya açan bir sonuca varmak üzere kısa bir sunum yapacağız. Ülkemizde itici güç, 365 Odada 1,5 milyon üye, %80 istihdam; 100 yıllık cumhuriyet birikimi ile bu kollektif bilinç ve güce sahibiz. Toplumda devletten bağımsız bir girişimci sınıfın ortaya çıkıp siyaseti ve bürokrasiyi zorlaması ile Toplumsal fayda sağlayan sonuçlar oluşabilir. Bu enerji oluşmuş durumda. Bu ancak kollektif bir bilinç ve rasyonel çalışma programları ile sağlanabilir. Bunu başaramaz isek, zenginleşmek ve gelişmek yerine arazilerimizi, arkeolojimizi, koylarımızın talan edilmesine razı geliriz. Yerel yönetimler güçlenmeli, kaynak kullanımları toplumun denetimine açık hale getirilmeli. Hesap verme / hesap sorma kültürü oluşturulmalı. Çatışan sektörler kamunun da olduğu ortamlarda bir arada çalışmalı, karar oluşturmalı. Herkes için her zaman geçerli olacak kurallar her yer değil bölgesel olabilir. Merkez-yerel ilişkileri gözden geçirilmeli ve büyük şehir, Yetkiler sorumlulukları yerine getirecek kuvvette olmalı, Yöneticiler mali yapı baskısından kurtarılmalı.” diyerek Bodrum ve Muğla’nın yerelden yönetilerek pek çok planlama ve geliştirme çalışması yapmasının önünün açılması gerektiği konularına vurgu yaparak "Turizm Kentlerinin Yönetimi" konusunun yeni önerilen "Turizm Yasası" içinde değerlendirilmesi gerektiğini önerdi.

img_1330b.jpg

Geçtiğimiz yıl sunulan sorunların Milletvekilleri tarafından Meclis komisyonlarına aktarıldığı, komisyonda yapılan görüşmelere ilişkin sonuçlar toplantıda paylaşıldı.

Toplantı yapılan görüş ve önerilerin sunulmasından sonra milletvekillerine ve ilgili kurum ve kuruluşlara raporlanarak çözüm ve faaliyetler planlanmasına karar verilmesinin ardından, Hekatomnos Anıt Mezarı ve Halı Müzesi ziyaret edildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.