BODRUM VE DENİZLİ ARASINDAKİ İŞBİRLİKLERİ ARTIYOR

12 Haziran 2019 Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası heyeti bir dizi ziyaret ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Denizli Ticaret Odası ve bir çok işletme ile görüştü.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan ve Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder ve beraberinde Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Müdürü İlknur Şengül ilk olarak Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

4-dsc_6875.jpg

Bodrum ve Denizli arasındaki ticaretin görüşüldüğü toplantıda, Denizli’nin sanayi şehri gibi görünse de aslında turizm ve hizmet sektörleriyle Bodrum ile benzer bir ekonomik gelişim göstermekte olduğu vurgulandı. Bodrum Ticaret Odası önerisiyle, daha önce Denizli Ticaret Odası ile başlatılan proje ortaklıkları çalışmaları ve işbirliklerinin artık “kardeş oda” statüsünde sürdürülmesi konusu detaylandırıldı. Önümüzdeki günlerde bu konudaki girişimlerle faaliyetlere geçileceğini belirten BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder, ticari faaliyetleri geliştirmeye yönelik üyelerin ve kurumların işbirliklerinin paydaşlarla geliştirilmesi kapsamında Odamız çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Ardından, BODTO heyeti, GESİFED temsilcileri Aysun Nalbant ve Melek Sözkesen ve Deniz Ticaret Odası’ndan Mutlu Sözen’İn katılımıyla, TR32 bölgesi, Aydın-Muğla ve Denizli illerini kapsayan turizmin gelişmesine yönelik yerel özelliklerin ve kültürlerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği projenin Bodrum ayağının güçlendirilmesine yönelik işbirliğinin kurulması ve BODTO’nun aktif rol alması konusundaki proje fikirlerinin geliştirilmesine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

5cc701f2-6db6-4a75-9223-e49eab2b4283.jpg

Görüşmelerin ardından, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı tekstil atölyesinde çanta üretilmek üzere ham bez kumaş bağışında bulunan Sevinç Tekstil Konf. San.Paz.Ltd.Şti kurucusu Ferdun Sevinç, Sürü Tekstil Konf. San. Ve Tic.Ltd.Şti. Mehmet Ali Sürü, Süzer Tekstil San. Ve Tic.Ltd.Şti. Temsilcisi Ali Süt’ü işyerinde ziyaret ederek, sosyal sorumluluk projesine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

03b9d6cf-b4bd-4342-bd11-24c33dc11cf2.jpg

Denizli’de bir dizi ziyareti tamamlayan BODTO heyeti, ziyaretin sonuçları itibariyle oldukça verimli geçtiğini belirtirken gelecek günlerde başta kardeş oda çalışmaları olmak üzere 2 projenin hızlanacağını belirtti.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.