BODRUM DENİZ MÜZESİ RESİM YARIŞMASI

Odamızın da sponsor olduğu, 7. ve 8. sınıflar arasında düzenlenen ve konusu “Halikarnas Balıkçısı” olan 1. BODRUM DENİZ MÜZESİ ÇOCUK RESİM YARIŞMASI’nın ödül töreni Bodrum Deniz Müzesi’nde gerçekleşti.

Törene Bodrum Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Sayın Turgay Kaya, İMEAK DTO Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Dinç de katıldı. Barbaros Yachting, Bodrum Ticaret Odası, DTO Bodrum ve Bodrum Spor Yelken Kulüp sponsorluklarında, ödüller öğrencilere takdim edildi. 1. Başarı Ödülü, Mavi Yolculuk ödülünü alarak Eda Kallemoğlu, 2. Başarı Ödülü, Sualtı Fotoğraf Makinesi ödülünü alarak Defne Tahsin, 3. Başarı Ödülü, Yelken Kursu ödülünü alarak Leyla Bener oldu. Ayrıca BODTO sponsorluğunda mansiyon ödülleri ve tüm diğer katılımcılara kitaplar ve deniz kabuklarından oluşan ödülleri verildi. İsmet Kabaağaçlı Noonan 3 başarı ödülü ve 3 mansiyon ödülü alan öğrencilere, babasının kitaplarını imzalayarak hediye etti. Her katılımcıya müze tarafından sertifikaları verildi.

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, Halikarnas Balıkçısını ve onun Bodrum’unu anlattığı sözlerinde çok yönlü kişiliğinden, eserlerinden, Mavi Yolculukları başlatmasından bahsetti. Ardından konuşmasını yapan İMEAK DTO Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Dinç ise eski Bodrum ve yeni Bodrum’la ilgili karşılaştırmalar yapıp, Halikarnas Balıkçısı’nı andı.

Seçici Kurulun, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Musa Köksal, Dr. Öğr. Gör. Barış Yılmaz ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu olduğu resim yarışmasına katılan resimlerin katalog çalışmalarının da yapılacağı müze müdürü tarafından duyuruldu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.