2.EL OTO ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Sınavları Odamızda Gerçekleşti

TOBB MEYBEM ve Bodrum Ticaret Odası işbirliği ile Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu sınavları 03 Mayıs 2019 Cuma günü Odamızda gerçekleşti.

Bodrum’da üçüncüsü gerçekleşen sınavda adaylar teorik ve uygulama sınavlarına katıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yasalaşan ve ikinci el oto satışı yapan firmalarının yetki belgesi alabilmesi için zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarına talepler doğrultusunda devam edildiğini söyleyen BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “ yetki belgesi almak isteyen ilgili işletmelerimiz Odamıza gelerek başvuru yapabilir ve Bodrum’da gerçekleşen sınavlara katılabilir. TOBB Meybem ile işbirliğimiz diğer belge zorunluluğu olan mesleklerde de devam ediyor. Odamıza gelerek başvuru yapabilir ve bilgi alabilirsiniz.”dedi.

Yetki Belgesi işletmenin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlükleri tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilmekte olup, Bu yetki belgesi ile noter üzerinden işlemler yürütülmektedir.

Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen işletmelerimiz Bodrum Ticaret Odası ile iletişime geçebilir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.