GELECEĞE TOHUM AT PROJESİ

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği  (JCI) Bodrum tarafından Ata Tohumunu toplayıp, çoğaltma, çiftçiye ve çiftçilik yapmak isteyen herkese Ata Tohumunun değerini kavratmak, ekolojik tarım konusunda eğitimler vererek bilgilendirmek ve alım garantili bir iş sahibi olmalarını sağlamak için başlatılan projenin ilk etabı doğrultusunda, Bodrum Ticaret Odası Konfernas Salonunda bir seminer düzenlendi. JCI Derneği Başkanı Aslı Mercan ve beraberindeki dernek heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret ederek Geleceğe Tohum At Projesine verdiği desteklerden ötürü kendisine bir plaket takdim etti. BODTO Başkanı, derneği sosyal sorumluluk projeleri için tebrik ederken, başarılarının devamını diledi.

bto_4215.jpg

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI )Bodrum Şubesi, Creartive şirketinin ana sponsorluğunda “Geleceğe Tohum At” projesi kapsamında Odamızda gerçekleştirilen eğitimin konuşmacısı Karaoklar Çiftliği’nin Müdürü, organik tarım alanındaki çalışmalarıyla tanınan, Orhan Aztekin idi.

Organik tarım ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Aztekin, “Organik tarım aslına bakarsanız atalarımızın geleneksel yöntemlerle yaptığı tarımdır, yani onların doğal olarak uyguladıkları şeylerdir. Bugünkü organik tarım ise bunun sertifikalandırılmış hali. Yani belli, izlenebilir, kayıt altına alınmış, sertifika kuruluşlarınca denetlenen ve sertifika verilen bir tarım. Organik tarım usulüne uygun yapıldığı sürece karlı da ir iş, bizim üreticiye karlılığı göstermemiz gerekiyor ki organik üretim daha cazip hale gelsin.” diye konuştu.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.