HİZMET ŞEREF BELGESİ TÖRENİ

Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla 1 Mayıs Çarşamba günü TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.​ BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, YK Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, YK Üyesi Arif Ceylan Satı, Meclis Üyesi Hakan Kocair, Toros Demirdöven ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder de törende hazır bulundu. YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya’ya hizmette 10. Yılını tamamlaması nedeniyle TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu hizmet şeref belgesini takdim etti.

Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

-Oda ve borsalar gelişiyor

Oda ve borsalarımız, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların kurumsal hizmet kapasitelerinin arttığına, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğüne işaret etti. “Dijital Oda-Borsa” devrimini gerçekleştirdiklerini ve tek durak ofis haline geldiklerini bildiren TOBB Başkanı şöyle konuştu: “Odalarımız ve borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarısını daim kılsın. Bizler, “Hak ile sabır dileyip, akıl ve ahlak ile çalışan”, Kadim Ahilik teşkilatımızın, günümüzdeki temsilcileriyiz. Mücadelemiz, ecdadın bize bıraktığı, bu kutlu mirasın hakkını vermek. Biliyoruz ki, sadece şikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakışmaz. Sorunları tespit ediyor, çözüm önerileri hazırlıyor, Cumhurbaşkanımızla, Meclisimizle, Hükümetimizle istişare ediyoruz.

Hepimizin malumu, Ağustos 2018’den bu yana ekonomi yavaşladı. Paramızdaki değer kaybı, yükselen faizler ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi seçimleri geride bıraktık.

4 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye'nin ilk gündem maddesi ‘ekonomi’ olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem, huzur dönemi olmalı. Bu dönem, yapısal reformlar dönemi olmalı. Bu dönem, daha zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrımız, gayrımız olmasın. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye'de egemen kılarsak, şikâyet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. O yüzden diyoruz ki: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi!”

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.