“HALİKARNAS BALIKÇISI'NIN GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLARI" SERGİSİNİ AÇTIK

Bodrum Ticaret Odası’nın ve Bodrum Belediyesinin ortak girişimiyle kurulan Bodrum Deniz Müzesi’nin bir kültürel sorumluluk projesi olarak hayata geçen “Halikarnas Balıkçısı'nın Görülmemiş Fotoğrafları" sergisi 11 Nisan Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası Sergi Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından açıldı. Sergiye katılan isimler arasında BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Eyinç, Meclis Üyesi Mustafa Akpınar, Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Sanatçı İlhan Şeşen, Halikarnas Forumu Üyeleri, basın mensupları ve sanatseverler yer aldı.

bto_3037.jpg

Serginin açılış konuşmasını yapan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Halikarnas Balıkçısı’na olan sevgilerini ve saygılarını böyle projelerle göstermeye çalıştıklarının altını çizerek şöyle konuştu: “2011 yılında Bodrum Deniz müzesini kumuştuk buradaki amacımız Bodrum deniz tarihini sizlere sunmaktı. Deniz müzesini yapmamızda emeği geçen dönemin İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü’ye Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, merhum Ali Kemal Deniz Aslanı’na çok teşekkür ederim, deniz müzesini kurmada bizlere çok ciddi katkılar vermişlerdir. Biliyorsunuz Türkiye’deki tek Deniz kabukları koleksiyonu da Deniz Müzemizdedir, bize bu paha biçilmez sergiyi bağışlayan Halsan Güleşçi’ye de buradan teşekkürlerimi sunuyorum.”. Cevat Şakir Kabaağaçlı ve arkadaşlarının Bodrum’a çok şey kattığına ve bunlardan en önemlilerinden birinin de mavi yolculuk olduğuna dikkat çeken BODTO Başkanı, mavi yolculuğun turizm markası olarak bugünlere kadar geldiğine işaret ederek, “Türkiye’de deniz turizmini ve denizciliği yapan en büyük filo sahibi Bodrum denizcileridir, bundan da ayrı bir mutluluk duymaktayım. Bu sergimize geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu’na da emeği için ayrıca teşekkür ederim.” dedi. Sergide ayrıca Halikarnas Balıkçısı tarafından 1965 yılında hazırlanan Bodrum’un ilk rehber kitapçığı Başkan Kocadon tarafından izleyicilere tanıtıldı. “Odamız kütüphanesinde bu yayınları derleme gayreti içerisindeyiz.” diyen Kocadon, arşivlerini giderek genişlettiklerini belirtti.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu ise proje sergilerinin Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın katkılarıyla hayat bulduğu söyleyerek, “Bu sergi için Halikarnas Balıkçısı'nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan ve kızı Kuki (Joanne Aliye Noonan) İzmir'de Balıkçı'nın Merhaba apartmanında aile arşivlerini bizlere açtılar, bu fotoğrafların şuan sadece 28 tanesi bu sergide, elimizdeki diğer fotoğrafları da yine başka bir sergi ile sizlerle buluşturmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Halikarnas Forumu’ndan Hayri Rüştü Tezcan, Ayşe Temizel, Sönmez Taner, Hatice Yücel gibi isimler Balıkçı’nın hayatından çeşitli kesitleri sergi katılımcıları ile paylaştı.

Sergi’de Balıkçı’nın kendi sesinden videoları da sanatseverlerle paylaşılarak herkese nostaljik anlar yaşatılmış oldu.

BODTO Fuaye alanındaki sergi 18 Nisan tarihine kadar 09.00-12.00, 14.00-17.00 saatleri arasında danışmaya bilgi verilerek ziyaret edilebilir.

bto_2957.jpg

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.