İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 TEŞVİKLERİ BODRUM'DA ANLATILDI

Bodrum Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantılarını, 29 Mart Cuma günü Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Konferans Salonunda ortaklaşa gerçekleştirdi.

İstihdam Seferberliğin’nin ana gündem maddesi olduğu toplantıya katılan isimler arasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, IMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, IMEAK Meclis ve YK Üyeleri, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, BODTO Meclis Üyeleri, DTO Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Ethem Özyurt, YK Başkanı Orhan Dinç, DTO Bodrum Şubesi Meclis Üyeleri, Muğla Çalışma ve İş-Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan, Sosyal Güvenlik Denetmeni Emre Haseki, Milas İş-Kur Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş ve basın mensupları yer aldı.

bto_2676.jpg

Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile Bodrum Deniz Ticaret Odası işbirliğiyle “İstihdam Seferberliği” konulu gündemle müşterek Meclis toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Böyle önemli konuya dikkat çekmek için ortak Meclis toplantısı düzenleyen Bodrum Ticaret Odamız ve Deniz Ticaret Odamıza ayrıca bizlere önemli bilgiler aktarmak için toplantıya teşrif eden İMEAK Başkanımıza, SGK ve İŞKUR İl Müdürlerimize teşekkür ederim.” diyerek Bodrum’daki işverenlerin bu teşviki iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret etti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, İstihdam Seferberliği konusunda BODTO olarak üyelere gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını söyleyerek şunları belirtti:  “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Oda ve Borsaların girişimiyle başlatılan İstihdam Seferberliği kampanyasından tüm üyelerimizi faydalanmaya davet ediyorum. Özellikle turizm sezonu öncesi bu teşviklerin büyük faydası olacağını düşünüyorum.”.

Muğla İl SGK Müdürü Ahmet Ekecan ve SGK İl Müdürlüğünden Emre Haseki, Muğla Çalışma ve İş-Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ve Milas İş-kur Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş önemli açıklamalarda bulunarak seferberlik kapsamında teşviğin detaylarını BODTO ve Bodrum DTO üyeleriyle paylaştı.

bto_2751.jpg

Sunum yapan İl müdürleri seferberliğin detayları için şunları kaydetti: “Sağlanan teşvik ve desteklere bakıldığında herkes için bir destekten ve teşvikten bahsedebiliriz. Sizin gibi güçlü kurumların yaratıcıları, iş dünyasının duayenleri, özel sektörümüzün temsilcileri olarak ekonomiye ve istihdam artışına son derece önemli katkı sağlayacak bu ekonomik seferberliğe verdiğiniz destek geleceğin Türkiye'si için son derece önem arz etmektedir. İşverenlerimiz her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücretini de devlet olarak biz karşılayacağız. Eğer şartlar sağlanırsa izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz.”

Bu yeni teşvik ile vatandaşların iş bulabilme imkânının da artacağını belirten İŞKUR ve SGK İl Müdürleri sunumlarının devamında şunların altını çizdi: “Şimdi işverenlerimizle beraber elimizi taşın altına koyma ve sorumluluk alma vakti. Dolayısıyla devletin tüm imkânlarını seferber ederek oluşturduğumuz teşvik paketleri karşısında, işverenlerimizin de istihdamı en üst düzeyde arttırarak yerli alımlardan bahsettik, millî duruşlarının bir göstergesi olacaktır. Yeni teşvikin yanı sıra mevcut çalışanlara ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerini 12 ay boyunca karşılamaya devam edeceğiz. Ayrıca 2016’da başlattığımız asgari ücret desteğini bu yıl da devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 9 ay olarak uygulanan desteğin süresini bu yıl 12 aya çıkardık. 500 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerine 101 lira, 500’ün altında çalışanı olan iş yerlerine ise 150 lira asgari ücret desteği vermeye devam edeceğiz. Prime Esas Kazanç (PEK) tutarı üzerinden düzenli ödeme yapanlara 5 puan prim indirimimiz çalışan başına 128 ila 960 TL arasında işverenlerimizin yükünü hafifletiyor. 5 puana ilaveten 51 il ve 2 ilçede faaliyet gösteren işverenlere 6 puanlık indirim daha yapılıyor.”.

bto_2787(1).jpg

Konuşmaların ardından İMEAK Başkanı Tamer Kıran ve DTO Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç tarafından Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a Bodrum’a verdikleri katkılardan ötürü bir teşekkür plaketi takdim edildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 28.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.