BODRUM’DA CAZ KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

Avusturyalı dünyaca ünlü caz gurubu Purple Is The Color, Bodrum Bahçeşehir Koleji’nde konser verdi. “Bodrum’da Avusturya Günleri” kapsamında,  Avusturya Kültür Ofisi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen konsere Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Konsolos Romana Königsbrun, basın mensupları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

2015 yılında Avusturya’ nın linz kentinde kurulan ve piyanoda Simon Raab, saksafonda Štěpán Flagar, kontrabasta Martin Kocian ve davulda Michał Wierzgoń’un yer aldığı caz gurubu 19 Mart Salı günü, Bodrum’da Avusturya Günleri kapsamında Bahçeşehir Koleji’nde bir konser verdi.

Temelinde, zengin caz quartet geleneği yatan ve pop ve halk müziği ögelerini kullanırken klasik müzikten beslenen Avrupalı bir sound’un baskın olduğu grup dinleyicilere adeta bir müzik şöleni yaşattı.

BODTO YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Ticaret Odası olarak gerek yeni hizmet binasındaki sergi salonu gerekse bu tip desteklerle sanatın ve sanatçının her zaman yanında olacaklarına dikkat çekerek Bodrum’daki sanatsever kitleye işaret etti ve Yarımadaya sanatın çok yakıştığının altını çizdi.

Etkinlik koordinatörü Baki Bilgili ise 5'incisini düzenledikleri etkinlikte Bodrum'un sanat ve toplum hayatına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi ve konserin tüm destekçilerine teşekkür etti.

Avusturyalı caz gurubunun Bodrum’dan sonra 20 Mart tarihinde İstanbul’da ki Avusturya Kültür Forumu’nda konser vereceği bildirildi.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 18.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.