MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI

5174 sayılı kanun kapsamında Odamız meslek organlarından meslek komitelerinin 6 ayda bir gerçekleştirdiği müşterek toplantılarının 2019 yılı ilk toplantısı, Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın da katılımıyla, 15 Şubat Cuma günü Odamız konferans salonunda gerçekleşti.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Akkaya, konuşmasında Meslek Komitelerinin Oda ve Borsaların en işlevsel örgütleri olduğuna dikkat çekerek, “Her türlü kamusal karar alma sürecine geniş bir kapsamı dahil etmek adına en efektif ve etkili mekanizma meslek komiteleridir. Neredeyse tüm sektörleri kapsayan 10 Meslek Komitemiz üyelerimizle aramızda bir köprü görevi görmektedir.” dedi.

Genel Sekreter Önder ise, Odanın 3. Dönem Stratejik Planı hakkında bilgi vererek, bu plandaki hedefler doğrultusunda komitelerin çalışması gerektiğini vurguladı. “Ticaret Odamızın Planı 3 eksenden oluşmakta ve hedeflerimiz de bu eksenler doğrultusunda belirlenmektedir. Meslek komitelerimizden de isteğimiz bu hedeflere uygun projeler geliştirmeleri.” şeklinde konuştu.

Komite üyelerini proje konusunda bilgilendirmek amacı ile bir eğitim seminerinin de planlandığı toplantıda meslekte 50. Yılını kutlayan Yönetim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Eğitmeni/Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan tarafından sunumlar yapıldı.

Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu iyi bir proje ekibi için gerekenlerden bahsederek, en önemli konunun ekip sinerjisi olduğuna işaret etti. “Çalışacağınız grubu mutlaka ekip haline getirmelisiniz, karşılıklı sinerji ve bağımlılık için bu şarttır. Hedefler, Misyon ve Vizyon doğru seçilse de ancak iyi bir ekiple yönetilebilir.” diyen Himmetoğlu, aynı zamanda projelerin başarısız olma nedenlerini de örnekler üzerinden açıkladı.

Eğitmen Soner Şahan ise konuyla ilgili çeşitli tanımları açıklayarak, proje ve fikir arasındaki farka vurgu yaptı. “Proje fikirlerin birleşmesinden oluşan bir ekip işidir, tek başınıza projeniz olmaz ancak fikriniz olur.” diyen Şahin, Meslek Komitelerine projelerini nasıl yöneteceklerini açıkladı.

Sunumların ardından komite başkan ve üyeleri söz alarak bölgemizdeki ticaret ve turizm konuları hakkında ürettikleri projelerden bahsettiler.

Bu konudaki eğitimlerin süreceğine işaret eden Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder “Bugün buradaki ortak toplantımızdan çok güzel bir sonuç çıkardık; o da şudur ki Bodrum’un çeşitli sorunları olabilir ancak komite üyelerimiz bu sorunlardan sektörleri ile ilgili olanları “Önce küçük problemi çöz!” sloganıyla başlayarak proje kavramıyla çözebileceklerini göreceklerdir.” dedi.

Kapanış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ise, sorunları sınıflandırıp anlaşılabilir bir şekilde kategorize ederek Ankara’ya sunduklarını ve lobicilik faaliyetleri ile buna devam edeceklerini açıkladı.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 19.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.