MESLEKİ EĞİTİM VE BECERİ GELİŞTİRME PROTOKOLÜ

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü” (MEGİP) imzalanmıştır.

Muğla İlimizde Odalarımız ve Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmalarıyla İlimizde işgücünün mesleki gelişiminin sağlanması için; işverenlerimizin hangi mesleklerde nasıl bir ihtiyacı olduğunu belirlenerek, talepler doğrultusunda “İl çalışma grubu” tarafından planlanma yapılacaktır.

MEGİP kapsamında kurslara katılan kursiyerlerin işletmeler tarafından istihdam edilmesi durumunda firmalar istihdam teşviklerinden faydalanabilecektir.

Bu kapsamda Bodrum'da faaliyet gösteren işletmelerimiz ve sektörlerimizin talep ettiği işgücü ve ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere ilgili mesleklerin belirlenmesi için Odamız Dış Ticaret Araştırma Eğitim ve Proje Birimi ile geliştirilmesi yönünde gereğini önemle rica ederiz.

Sektörler ve işletmelerden alınacak işgücü taleplerini ekteki doküman yardımıyla hazırlayabilirsiniz.

Ek: MEGİP Kapsamında İşgücü Talepleri

Saygılarımızla,

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 16.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.