DİDİM TİCARET ODASI KIYASLAMA ZİYARETİ

Bodrum Ticaret Odamız diğer Odalara bilgi ve deneyimini aktarmaya devam ediyor. Akreditasyonda çalışmalarına 2005 yılında başlayan BODTO, 9 Ağustos Perşembe günü de Didim Ticaret Odası'nı ağırladı.

Didim TO Genel Sekreteri Murat Güneş ve Basın-Halkla İlişkiler ve Akreditasyon Sorumlusu Ali Kayabaşı BODTO'nun Entegre Yönetim Sistemi (EYS) ve uygulama faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alırken Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder BODTO'nun Yapısı ve EYS konularında bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunuma Nermin Gönen ve Işın Barut da katılarak deneyimlerini aktardılar.

Odamız birimlerinde incelemeler yapan Didim TSO yetkililerine Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen,  Halkla İlişkiler ve İletişim Biriminden Işın Barut, EYS Sorumlusu Saadet Kablı, Bilgi İşlem Bölümünden Ece Olcay Caner bilgi verdi. Didim TO heyeti Yönetim Sistemleri hakkında notlar aldılar ve bu ziyaretin önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalara ışık tutacağını söylediler.

Didim TO Heyeti'ne ayrıca BODTO'nun Halkla İlişkiler ve İletişim Birimi Faaliyetleri konulu bir sunum yapılırken, birim politikaları, süreçler, mavi dergi, fuarlar, e-bülten, iş akışları, Hİİ Birimi KYS uyum faaliyetleri anlatıldı.  Odanın arşiv sistemleri, dosyalama, 2018-2023 Stratejik Planı, aylık raporlar ve iletişim ağı hakkında da bilgi aktarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, Bodrum Ticaret Odası'nın diğer kurum ve kuruluşlar için bilgi ve deneyimlerini paylaşarak yol gösterici olmasından gurur duyduklarını belirterek şunların altını çizdi: “Bodrum Ticaret Odamız gerek kalite belgelerinde yakaladığı başarı, gerekse üst yönetim desteğiyle kazandığı ve verdiği hizmete yakışır yeni binasıyla Yarımadanın en iyi kurumlarındandır. Odamız edindiği deneyim ve standardize olmuş dokümantasyon sistemi ile diğer Odalara da veri kaynağı oluşturur hale gelmiştir. Öyle ki son bir yıldır 5 Oda bu anlamda kurumumuzu ziyaret ederek çalışmalarımızı incelemiş notlar almıştır.”

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 25.04.2024 tarihinde yazdırılmıştır.