DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FRANSIZ GAZETECİLERİ AĞIRLIYOR

Fransa'nın tanınmış bazı yazarları bölgemizin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak üzere ülkemize davet edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 3-11 Aralık 2016 tarihleri arasında iştirak edilen Paris Denizcilik Fuarında (Nautic Paris Boat Show) Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile bazı Fransız basın mensupları ile görüşülmüş ve Türkiye'ye davet edilmişlerdir.

Fethiye'ye gelecek basın mensuplarının Dalaman'a ulaşımı Paris Büyükelçiliğince karşılanacak, bölgemizde ağırlanmaları ve mavi yolculuk ise Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve destekleyici (sponsor) aracılığı ile sağlanacaktır.

Bu kapsamda Figaro Nautisme yazarı Sayın Albert BREL 7-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Fethiye'de olacaktır.

Aynı zamanda Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Sayın Mehmet ÖZKAN'ın tahsis edeceği tekne ile üç günlük bir mavi yolculuk yapılacak, iki gün ise bölgemizin diğer tarihi ve doğal güzellikleri gezilecektir.

Bölgemize Davet Edilen Diğer Fransız Yazarlar

*       Christian Bex, WINNER Magazine (Fransızca ve İngilizce yayın), BEX TV ,

*       Didier Farnault, Espacevoyage.com

*       Michel Luizet Neptune Dergisi

*       Stephanie Loustal, Neptune Dergisi

Yaz sezonu öncesi bölgemize gelecek diğer yazarların da ilgi alanlarına göre önceden yapılan görüşmeler doğrultusunda aşağıdaki bölge ve deniz turizm faaliyetlerinin tanıtımı yapılacaktır.

*       Kıyı ve Koylarımızın Güzellikleri,

*       Kıyılardaki Arkeolojik Alanlar, Antik Kentler,

*       Marinalar

*       Su sporları

*       Tekne Yapımı

*       Mavi Yolculuk

*       Yelken

Figaro Nautisme

*         Motor / yelkenli tekneler,

*         Seyir uygulamaları,

*         Su sporları,

*         Tekne Yarışları

*         Deniz ve denizcilik faaliyetleri konularında haberler

*         Hava durumu ve deniz tahmini

*         Temel seyir ve marinalar hakkında bilgiler

*         Teknelerin seyre ve yarışlara hazırlanması

*         Tekne marka ve üreticilerinin tanıtımı

Albert BREL Kimdir?

Albert Brel CNRS adlı Uluslararası dergideki kariyerinin yanında, her zaman denizle ve deniz ekipmanlarıyla ilgilenen bir yazar olmuştur.

Uzun yıllardır, teknik makaleler ve çeşitli ekipmanlar üzerinde yapılan karşılaştırmalı raporlar yazmaktadır.

Buna ek olarak, elektronik haritalama teknolojilerinin teknelerde kullanımına yönelik çözümler sunan birçok kitabı vardır. Mösyö Albert BREL Halen Figaro Nautisme'de periyodik olarak yazılarına devam etmektedir.

https://www.bodto.org.tr/ sitesinden 29.03.2024 tarihinde yazdırılmıştır.