BODRUM BELEDİYESİ İLE KATILIMCI BÜTÇE İÇİN BİRARAYA GELDİK
07.09.2022 15:17

2023 yılı katılımcı bütçe görüşmelerine başlandı.  Süreç boyunca Bodrum'da faaliyet gösteren Odalar, Mahalle Muhtarları, Dernekler, Siyasi Partiler ve  tüm sivil toplum kuruluşları ile görüşülerek Bodrum Belediyesi 2023 yılı katılımcı bütçe çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında 6 Eylül Salı günü Bodrum Ticaret Odası ile yapılan toplantıya Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, Strateji Geliştirme Birim Koordinatörü Özgül Aydoğar, Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder ve Mali ve İdari İşler Yöneticisi Nermin Gönen katıldı.

Bodrum Ticaret Odası 2023-2028 Stratejik Planı doğrultusunda Bodrum Belediyesi ile işbirliği ile yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr Fuat Önder kurumsallaşmanın önemine değinerek özellikle belediyelerde yapısal çalışmalarda sürdürülebilir planlı çalışmalar için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Süreç içinde ilçe genelindeki diğer siyasi partiler, Oda ve STK'larla yapılacak görüşmeler sonrasında alınacak talepler, Bodrum Belediyesi'nin ilgili birim müdürlüklerine iletilecek. Müdürlüklerin talepleri değerlendirmesinin ardından, 2023 yılı bütçesinde yer almasıyla ilgili çalışmaların yapılacağı aktarıldı. Sonuç olarak BODTO ile Bodrum Belediyesi arasında ortak projeler yapabilmek için proje sorumlusu Saadet Kablı ile Strateji Geliştirme Birim Koordinatörü Özgül Aydoğar arasında çalışmaların başlatılmasına karar verildi