BODTO ÜYESİ BEGÜM YATÇILIK 25. YILINI KUTLADI
08.08.2022 10:20

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon BODTO üyelerinden Begüm Doğulu’nun şirketi Begüm Yachting’in 25. Yıl kutlama davetine katıldı.

Begüm Doğulu’nun ev sahipliğinde düzenlenen davette Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adalet Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Milas Ticaret Odası geçmiş dönem Başkanı İş İnsanı Nazmi Doğru  ve Bodrum iş dünyasının temsilcileri yer aldı.

BODTO Başkanı Üye Başarılarına dikkat çekti

Başkan Kocadon Doğulu’yu Bodrum’a kattığı değerler için tebrik ederken Oda üyelerinin markalaşarak Bodrum’un tanıtımında ulusal ve uluslararası çapta başarılar göstermelerinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti. “Bodrum başlı başına bir marka olarak önemli bir tanınırlığa sahip, ancak bunun yanında Bodrum’un tanıtımına da katkı veren birçok üye şirketimiz mevcuttur. Begüm Yachting de bu şirketlerden biri olarak bizleri her zaman gururlandırmıştır ve buna devam etmektedir.” diyen Başkan Kocadon, Begüm Yatçılık sahibi Begüm Doğulu’yu ve tüm çalışanlarını şirketin 25. Yılı nedeniyle tebrik etti.

Doğulu: “Bodrum yatçılıkta Türkiye’nin gururudur.”

Begüm Yachting’in sahibi Begüm Doğulu ise, , Begüm Yachting’in 25. yılını kutlamaktan hem gururlu hem de duygulu olduğu belirten şunları söyledi: “Sektörde babadan oğula geçmiş birçok firma var. Bir kadın olarak bir şirketi tek başına çeyrek yüzyıla getirmenin gerçekten gururunu yaşıyorum.” derken Bodrum’da olmanın bir ayrıcalık olduğuna ve süper yat operasyonları için Bodrum’un eksiksiz bir donanıma sahip olduğuna vurgu yaptı. Doğulu konuşmasında şunlara dikkat çekti: “Bodrum yatçılıkta Türkiye’nin gururudur. İnsanlar bir mega yatın ülkeye neler bıraktığını bilemiyorlar, bilmemekte de haklılar. Çünkü işe vakıf olmak gerekiyor. Ülkemizde konakladığı zaman tüm ihtiyaçlarını aylar boyunca Türkiye’den sağlıyor. İçinde 20 müşteri ve 40-50 mürettebat olduğunu düşünürsek toplam 70 kişi eder. Yani her tekneyi bir butik olarak düşünelim. Aldığı akaryakıt, kumanya, marina bağlamaları, teknik servisler ve acente hizmetleriyle beraber Bodrum, Göcek, Kuşadası, Marmaris gibi bu yatların seyir alanları olan yerlere ayda en az 100-150 bin Euro döviz bırakmakta. Bu, akaryakıt satan firmalarından marinalara ve marina çalışanlarına, çiçekçiden manava, transfer firmalarına, rehberlere, acente çalışanlarına kadar çok ciddi bir kitleyi ayakta tutuyor. A Plus dediğimiz, özlediğimiz müşteri yani hedef kitlemiz mega yatlarıyla Türkiye’yi ziyaret ederek ekonomimize çok ciddi katkılar vermektedir.”