AYSU TÜRKOĞLU’NA BODTO’DA ÖZEL KUTLAMA
05.08.2022 12:36

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu ailesi ile birlikte Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Ceylan Satı, Fatih Efe ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder’in de yer aldığı görüşmede BODTO heyeti Türkoğlu’na özel teşekkürlerini sundu.

İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçip bu başarıya ulaşan en genç Türk olan 21 yaşındaki açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu’nu başarısından ötürü tebrik eden BODTO heyeti Bodrum’un adının böyle başarılarla duyulmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı Ersan, Aysu Türkoğlu ve ailesini tebrik ederek “Bodrum sadece turizmle değil spor başarıları ile de adını ulusal ve uluslararası çapta duyurmaya devam ediyor. Aysu Türkoğlu’nun imza attığı başarı ise çok özel bir yere sahip. Manş Denizini ilk denemesinde geçmeyi başarmak demek çok büyük bir özveri, kararlılık, disiplin ve çalışmanın ürünü demek. Hem Bodrum hem de ülkemiz adına mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

15-009.jpg

Başkan Kocadon: “Gençlerin başarıları gelecek için birer umut kıvılcımı.”

Başkan Kocadon ise, “İki kız babası olarak Aysu Türkoğlu’nun başarısı beni hem çok gururlandırdı hem de çok duygulandırdı. Bu hisleri bize, Bodrum’a ve ülkemize yaşattığı için kendisini, ailesini ve antrenörlerini gönülden tebrik ediyorum.” diyerek gençlerin elde ettiği başarıların gelecek için umut kıvılcımları yarattığını söyledi.

Hedefinde Ocean’s Seven Var

Aysu Türkoğlu ilgilerinden ötürü BODTO heyetine teşekkürlerini sunarken Manş denizini geçen 4. Türk kadını olduğunu belirtti. BODTO Sicil Müdürü Zafer Tosun’un da yeğeni olan Türkoğlu, ancak %50’lik bir kitlenin ilk denemede Manş’ı geçebildiğine dikkat çekerek hedefinin ‘Ocean’s Seven’ denilen Kuzey Kanalı, Cook Boğazı, Moloka’i Kanalı, İngiliz Kanalı (Manş Denizi), Catalina Kanalı, Tsugaru Boğazı ve Cebelitarık Boğazı geçişlerinin hepsini tamamlamak olduğunu açıkladı.

17-006.jpg

Türkoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Başarımın sırrını sorduklarında tek kelime ile söyleyecek olursam ‘Disiplin’ diyebilirim. Bu başarının ardında tüm antrenmanlarımı son dakikasına kadar eksiksiz yapmam, zorlu denemelerle sınırlarımı esnetmem ve kararlılığımdan ödün vermemem yatıyor. Elbette bunun yanında ailemin ve çalıştırıcılarımın sonsuz desteği de var. Bir Türk kadını olarak bu başarımın gençlere örnek olmasını dilerim. Bundan sonra hem akademik hem de spor başarılarım için çalışmaya devam edeceğim.”

BODTO çalışanları da Türkoğlu’nu tebrik ederek kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

16-008.jpg