KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜK
01.08.2022 13:42

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Alper Özşeker, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, BODER Başkan Yardımcısı Gürhan Gider ve BODER Genel Sekreteri /POYD Bodrum BYK Temsilcisi Yiğit Girgin’in de yer aldığı görüşmede Türkiye-Kırgızistan arasındaki ticari ve turistik ilişkiler gündeme alındı. BODTO heyeti Ömüraliyev’e Bodrum’u tanıtarak bölgenin yapısı hakkında bilgi verdi.

k2-001.jpg

Büyükelçi Ömüraliyev Kırgızistan’ı tanıtan ve bölgedeki ticari ve turistik potansiyeli anlatan bir sunum gerçekleştirirken BODTO ve diğer paydaşlar ile bu ilişkileri güçlendirmek niyetinde olduklarını belirtti. Misafirperverliklerinden ötürü BODTO heyetine teşekkür eden Ömüraliyev kültürel yakınlığı avantaja dönüştürmek gerektiğine dikkat çekti.

k4.jpg

Meclis Başkanı İlhan Ersan ziyaretinden ötürü Büyükelçi Ömüraliyev’e teşekkürlerini sunarken Türki devletler ile ilişkileri güçlendirmenin faydalı olacağını belirterek şöyle dedi: “Kırgızistan kültürel geçmişi ve coğrafi yapısı ile çok güzel bir ülke. Ayrıca aynı dil ailesine sahip dilleri kullanmamız da önemli. Umuyorum ki bu görüşme bazı gelişmelere vesile olacaktır.”

k3-001.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise “Türkiye ve Kırgızistan arasında ortak dil, tarih ve kültürel bağlarımız bulunuyor. Turizm ve ticarette Kırgızistan gibi alternatif pazarlar yaratmak önemli. Bu anlamda Türki devletlerle yapılan görüşmeleri çok faydalı buluyorum.” diyerek Başkan Ersan ile birlikte Ömüraliyev’e günün anısına Bodrum usulü bir cam tablo ve Bodrum mandalinasından yapılan ürünler hediye etti.