KONU ZEYTİNLİKLER VE TURİZMDİ
09.06.2022 13:04

Yalıkavak son dönem Belediye Başkanı Mustafa Saruhan 9 Haziran Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret etti. Emekli Müsteşar Yardımcısı Celal Derya, Belediye Meclis Üyesi Özden Baysal ve Turizmci Günay Gökdeniz’in de yer aldığı görüşmede Bodrum’un turizmde yaşadığı sorunlar gündeme alınarak değerlendirildi.

Mustafa Saruhan bölgedeki zeytinliklerin korunması ve zeytinyağı üretimi hakkında Başkan Kocadon ile istişarede bulurken bu konuda gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Bodrum ve Milas’ın yüksek kalitede zeytinyağı ürettiğine dikkat çeken Saruhan bu ürünü koruyarak geliştirmek gerektiğini belirtti.

500.jpg

BODTO Başkanı ise zeytinliklerin korunarak gelecek nesle bırakılması gerektiğine dikkat çekerken tüm yönetimlerin gündeminde olan iklim ve beraberindeki gıda krizine karşı ileride zeytin ağaçlarının daha da kıymetleneceğine işaret etti. Ziyaretlerinden ötürü Saruhan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Başkan Kocadon konu zeytin olunca tüm Bodrum’un birlik beraberlik göstereceğine inandığını dile getirdi.