TURİZM BULUŞMASINDA BODRUM’UN GELECEĞİNİ KONUŞTUK
09.05.2022 14:54

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Akdeniz Turizm Vakfı (MTF) tarafından organize edilen Bodrum Turizm Buluşmalarına katıldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, 4 Nolu Meslek Komite Başkanı Hafize Dilek Öz ve 5 Nolu Meslek Komite Üyesi Ali Şir Şahin’in de yer aldığı toplantıda Bodrum’un refahı için yapılması gerekenler görüşüldü.

9 Mayıs Pazartesi günü Ramada Otel’de gerçekleşen buluşmada konuşan Başkan Kocadon Bodrum’un sosyo-ekonomik açıdan son 20 yılda geçirdiği değişime dikkat çekti. “Son 20 yılda ilçemizde nüfus 99.000’den adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre 187.284’e çıkmış durumdadır ve bu sayıya göre bütçeden pay almaya çalışmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus bugün Bodrum’da yerleşik nüfusun aslında 400. bin civar olmasıdır. İlçemizin bu sayıya göre bütçeden pay alması ve alt yapısının hızlı bir şekilde iyileştirilmesi gerekmektedir.” diyen BODTO Başkanı Banka sayısının ise son 20 yılda 23’ten 60’a çıktığına değindi.

BODTO Başkanı: “Bodrum’daki şehirleşme beni endişelendiriyor!”

2017 yılında nüfusa göre yatak kapasitesinin %51 olduğunu belirten Kocadon ilçenin bugünkü yatak kapasitesinin 100 bin olduğuna değinirken bunu nüfusa oranladıklarında yatak kapasitesinin %25 olduğuna dikkat çekti.

“Bu rakamlardan anlaşılıyor ki ilçemizin yapılaşma hızı turizmin gelişim hızından fazladır. Bu bizim için endişe verici çünkü Bodrum turizm kenti olmaktan çıkıp, deniz kenarında şehir olma yolunda ilerlemekte. Üstelik ilçemizdeki yabancı ziyaretçi sayılarında da ciddi bir artış söz konusu değil.” diyen Kocadon bölgede turizmi geliştirmek için faaliyetler yapmak gerektiğine değindi.

“2022 yılına gelindiğinde hala alt ve üst yapı eksiklerinden, yapılaşmanın Bodrum’a olan olumsuz etkilerini konuşuyoruz. Vizyon olarak tüm eksiklerimizi tamamlayamaya odaklandıktan ve turizmin ekonomimize olan gerçek katkısının benimsedikten sonra belki de gerçekten turizmin geleceğini inşa edebileceğiz.” diyen BODTO Başkanı Bodrum’u turizm sayfalarında hep önde hep lider ve marka olarak görmek için sürdürülebilir turizmin temellerini kamu ve özel sektör bazında sağlamlaştırmak gerektiğini belirtti.

Başkan Kocadon sözlerini şöyle tamamladı: “İtalyanların Toskanası, Fransızların Akdeniz Rivierası derken Bodrum olarak elimizin altında olan zenginlikleri köreltmeyelim. Turizm geleceğinin ötesinde Bodrum’un sosyal ve ekonomik gelişimi için işbirliği içinde doğru planlama ile sürdürülebilir yeşil turizmi hayata geçirmeliyiz. Sonuç olarak belirtmeliyiz ki turizm artık eski bildiğimiz turizm değil, Bodrum ise elindeki değerin kıymetiyle bilinmez bir geleceğe gitmektense; planlı, denetimli, sürdürülebilir bir turizm ve yaşam kalitesine sahip bir geleceğe doğru ilerlemelidir.”

Bodrum Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen toplantıya katılan isimler arasında Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, IMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ege Bölge Temsilcisi Halil Özyurt, Akdeniz Turizm Vakfı (MTF) Senatörü Dr. Barbaros Kon, Akdeniz Turizm Vakfı Başkanı Tony Zahra yer aldı.