MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN İLE BODRUM’UN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
28.04.2022 13:33

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan 28 Nisan Perşembe günü bir dizi ziyaret yapmak üzere Bodrum’a geldi. Görüşmelere Bodrum Ticaret Odası’ndan Başlayan Milletvekili Özcan, Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven ile bölgenin sorunları hakkında istişarede bulundu.

BODTO heyeti Özcan’a Bodrum özelindeki sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sunarken özellikle ivedi çözüm bekleyen üye sorunları hakkında kendisine detaylı bilgi aktardı.

Meclis Başkanı Ersan, pandemi kurallarının tamamen kalkması ile birlikte işletmelerin rahat bir nefes alacağına işaret ederken konuyla ilgili mağduriyeti süren eğlence sektörüne dikkat çekerek şöyle dedi: “Eğlence sektörü Bodrum’un olmazsa olmaz sektörleri arasındadır, saat 24.00’dan sonra uygulanan müzik yasağı bu işletmelerimizi iş yapamaz duruma getirmiştir, oysa ki bir mekan kalite çizgisinden ödün vermediği sürece ve gerekli önlemler doğrultusunda müzik yayınını sürdürebilmelidir. Bu mekanlar esas iş yapacakları gece yarısı sonrasında ne yazık ki kapatmak durumunda kalmıştır. Konuyla ilgili çözümleri acilen beklemekleyiz.”

36-002.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise ziyaretinden ötürü Suat Özcan’a teşekkür ederken kendisine Bodrum’un aldığı göç, yeni şirket kuruluşları ve alt yapı sorunları hakkında da görüşlerini aktardı. Başkan Kocadon sezon öncesinde tüm işletmelerin bakım tadilat çabası içerisinde olduğunu belirtirken piyasadaki pahalılık nedeniyle işletmelerin çok zor durumda olduğunun altınız çizdi. “Turizm sektörüne daha fazla destek payı ayrılmalı, düşük faizli krediler tanımlanmalı.” diyen Kocadon aksi takdirde ülkedeki döviz girdisinin de olumsuz etkileneceğini belirtti.

Milletvekili Suat Özcan’ın Danışmanı Mehmet Yaşar Yiğit’in de katıldığı ziyarette ayrıca Bodrum’da plaj işletmelerinin yaşadığı ruhsat sorunları ve işbaşı eğitim programında yapılan uygulama değişikliğinin sektöre etkileri görüşüldü.