İŞKUR MİLAS HİZMET MERKEZİ İLE GÖRÜŞME
26.04.2022 16:00

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş ve İş ve Meslek Danışmanları Cemile Şahin Kurucan ve Sude Dilek Güler 26 Nisan 2022 Salı günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

BODTO’da gerçekleşen görüşmede turizm sezonu hazırlıkları devam eden başta konaklama sektörü ve yeme-içme sektörünün kullandığı istihdam destekleri ve işbaşı eğitim programı değerlendirildi.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon yaptığı değerlendirmede, işletmelerin etkin bir şekilde kullandığı önemli bir destek olan işbaşı eğitim programında yapılan değişiklikle sektörün tam sezon öncesinde yapılan revizyonun başta konaklama sektörü olmak üzere turizm sektöründe etkin şekilde kullanılamayacağını söyledi. “İşletmelerimiz yıllık istihdam planlarını ve bütçelerini bu programa göre şekillendirdi. Bu değişikle birlikte istihdam maliyetlerinde de bir artış söz konusu olacak. Bu da işletmelerimizin olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır.” diyerek işbaşı eğitim programında yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğine ilişkin taleplerini iletti.

Görüşme iki kurumun değerlendirmeleri ile sona ererken, işletmelerin istihdam destekleri konusundaki beklentilerin ilgili kurumlar nezdinde girişimlerle sonuçlandırılmasına karar verildi.