BODTO BAŞKANI TRAVEL TURKEY FUARINDAYDI
06.12.2021 16:41

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven, 15. Uluslararası Travel Turkey İzmir ve TTI Outdoor Fuarlarını ziyaret etti. Bodrum Otelciler Birliği (BODER) desteğiyle ve TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir’in katkılarıyla Travel Turkey Izmir Outdoor Fuarında kurulan Bodrum standını ziyaret eden Başkan Kocadon, fuarda BODTO üyeleri ile de bir araya gelerek üye istek ve taleplerini dinledi.

Pandemi dönemi öncesine kadar her yıl düzenli olarak fuarda Bodrum standını kurduklarına dikkat çeken BODTO Başkanı, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) yürütücülüğünde yıllık fuar takvimi hazırladıklarını ve bu doğrultuda fuar katılımlarını planladıklarını belirterek, şunların altını çizdi: “Bodrum markası güçlü ve etkili bir markadır. Bodrum deyince insanların aklına masmavi bir ferahlık, güzel anılar ve kalite gelir. Markamızın gerek BODTO gerekse paydaşları tarafından uluslararası yurt içi ve yurtdışı fuarlarda temsil edilmesi çok önemlidir. Bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir fuarına katılarak Bodrum’u temsil eden üyelerimizi ve BODER’i tebrik ederim. Ayrıca Bodrum standına önemli desteklerinden ötürü TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı ve aynı zamanda odamız üyesi Mustafa Demir’e de teşekkürlerimi sunarım. Önümüzdeki aylarda İstanbul’da gerçekleşecek EMITT fuarının organizasyonunu yürüttüğümüz bu süreçte önemli olan Bodrum markası altında tek bir yürek gibi birlikte çalışmaktır. Ülkemizin zor süreçlerden geçtiği ve turizm sektörünün pandemi ve çeşitli nedenlerden dolayı yaşadığı mağduriyeti gidermek adına yılmadan hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve bölgemizin potansiyeline inanmaya devam edeceğiz.”

-Dijital tanıtımlar kadar yüz yüze iletişim de önemli.

Meclis Üyesi Toros Demirdöven yıllardır Travel Turkey Izmir fuarlarına katıldıklarını yinelerken dijitalleşme ile birlikte fuarların yapılanmasının bambaşka bir boyut kazandığına dikkat çekti. “Artık mesafeler kısaldı, erişim imkanları büyüdü ve tek tıkla Dünyanın bir ucundaki online fuara katılmak mümkün. Böyle bir ortamda tanıtım şekillerimiz de başkalaştı. Ancak tüm bunların yanı sıra fuarlara fiziki olarak katılım yüz yüze iletişimi de sağlamak gerektiğini düşünüyoruz. Bu özellikle kurumların prestiji ve ikili ilişkilerini koruması için önem teşkil ediyor.” diyen Demirdöven fuarı bu amaç doğrultusunda ziyaret ettiklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 15’inci Travel Turkey İzmir-Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık tarafından organize edildi. Fuar bu yıl bünyesine TTI Outdoor – Kamp, Karavan, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı’nı da ekledi. Fuar, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm paydaşlarını İzmir’de buluşturdu. 2 – 4 Aralık 2021 tarihleri arasında 22 il ve 5 ülkeden 500 katılımcıyı 58 ülkeden gelen ziyaretçilerle bir araya getiren fuarda dünya turizm trendleri ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı.