BODTO KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI
30.11.2021 10:04

Bodrum Ticaret Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 29 Kasım Pazartesi günü Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleşti.

2-004.jpg

BODTO Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda bölgemizde agro turizmin geliştirilmesi ana gündemi ele alındı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan açılış konuşmasında 2021’i uğurlamaya hazırlandıklarını belirterek, Bodrum’un geleceğine ışık tutmaya devam eden Bodrum Ticaret Odası’nın görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini belirttiği açılış toplantısından sonra gündeme geçildi.

İtalya’nın Toskana’sı Olma Yolunda Bodrum..

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon yaptığı konuşmada, “Bodrum artık sadece deniz-kum ve güneş turizmi ile anılmamalı. Ana sektörümüz turizmde Bodrum Ticaret Odası olarak gerek pandemiyle gerek se değişen turizm algısı ile turizmin çeşitlendirilerek pazarlanması gerektiğine yıllardır vurgu yapmaktayız. Mevcut turizm altyapımızı çeşitli öğelerle destekleyerek sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Artık genç-yaşlı demeden farklılıkları yerinde deneyimlemek için turizm faaliyeti yapmaya başladık. Kültürümüzü ve çevresel değerlerimizi koruyarak geliştirmeli, eko turizm ve agro turizmi Bodrum’da markalaştırarak pazarlayabilmeliyiz. Devlet desteklerimizin de işletmelerimizin gelişmesine katkı verecek şekilde etkili hale getirmeliyiz.”diyerek Bodrum’un İtalya’nın Toskana’sı olma yolunda ilerlediğini belirtti.

3-002.jpg

Toplantıya katılan ve Bodrum’da agroturizm faaliyeti gerçekleştiren bağcılık başta olmak üzere tarımsal üretim yapan BODTO üyeleri de sunumları ile Bodrum’un gelişimine verdikleri katkıları paylaştı. Karnas Bağları, Mor Salkım Bağları, Garova Bağları, Barbaros Farm ile Mediflora Kozmetik’in temsilcileri katıldı.

4-002.jpg

Yapılan sunumlarda konuşmacılar bölgenin bu alanda gelişimi için Bodrum’un master planının yapılarak doğa ve çevrenin korunması için üst ölçekli turizm ve imar planlarının yapılmasının önemli olduğuna dikkat çektiler. Bölgenin yapılaşmaya açılmaması, çevrenin ve yaşayan yöre halkının agro turizme yönelik devlet eliyle hazırlanmasının önemine değindiler.

BODTO’da Kasım Ayı Faaliyetleri

BODTO Kasım ayı faaliyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından meclis üyelerine sunuldu. Başkan Kocadon Kasım ayında özellikle yurtdışı iş gezileri ve işbirlikleri adına önemli toplantılar ve görüşmeler yapıldığını belirterek Bodrum’un ekonomik yatırım ortamının da gelişmesiyle birlikte Oda faaliyetlerinin de niteliğinin arttığını söyledi.

Ekim ayı mizanı görüşülerek, 2021 yılı bütçe çalışmalarının değerlendirilmesinin ardından personel yönetmeliği gereği sicil amirlerinin atanması, ekmek azami fiyatının artırılması talebi ile susamlı ekmek azami fiyat tarifesi talepleri değerlendirildi. Ayrıca unlu mamül ürün üreten üyelerden gelen fiyat tarifesi talepleri Meclis tarafından görüşülerek onaylandı.

Toplantı Meclis üyelerinin sektörel değerlendirmelerinin ardından sona erdi.