BODRUM’DA AVUSTURYA GÜNLERİ SONA ERDİ
22.11.2021 13:17

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından 17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen “Bodrum’da Avusturya Günleri” kapsamında Bodrum Kalesi’nde düzenlenen Phoebe Violet konserine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Meclis Üyesi Toros Demirdöven, Avusturya Muğla Fahri Konsolosu Fatih Can Ekşi, Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Silvia Neureiter, çok sayıda müzik sever ve basın mensupları katıldı.

Bodrum Ticaret Odası’nın Bodrum’da Avusturya Günleri’nin değişmez destekçileri arasında olduğuna işaret eden İbrahim Akkaya, Bodrum’da yaz sezonu dışında da sanatsal etkinliklerin bu tip organizasyonlar ile artması gerektiğine değindi. “Bodrum Kalesi’nin müthiş atmosferinde sunulan bu müzik ziyafeti için öncelikle değerli sanatçı Phoebe Violet’e, ekibine ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ederiz” diyen Akkaya, konsere gösterilen yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

95-001.jpg

Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, Bodrum’da Avusturya Günleri gibi etkinliklerin diğer ülkelerle de yapılabileceğine dikkat çekerken, BODTO’nun sürdürdüğü uluslararası ilişkilerin buna zemin hazırlayabileceğine vurgu yaptı.

Meclis Üyesi Toros Demirdöven ise Bodrum’a sanatsal etkinliklerin çok yakıştığına dikkat çekerek, Bodrum’un adının böyle etkinliklerle anılmasının kendilerini memnun edeceğini belirtti.

Konser öncesi bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, kentler yazarları, şairleri ve müzisyenleri ile tarihe yön veren kişileri ile bir bütündür diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle onları okumadan tanımadan, onları dinlemeden ve onları anlatmadan kentlerimizi eksik tarif ederiz. Bodrum’un bu denli kültür birikimi ile ne kadar dolu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Nasıl bir medeniyet üzerinde yaşadığımızı yine farklı kültürlerle yoğrulmuş bu toprakların binlerce yıldır. Üstüne koya koya biriktirerek nasıl bu günlere geldiğini çok çok iyi biliyoruz. Özellikle bu topraklarda binlerce yaşamış kültürlerin bizlere bıraktığı bu aura bu toprakların üzerindeki bu güzel hava, dostluk, barış havası kültür ve sanatla da birleştiği zaman çok farklı bir lezzet sunuyor bizlere. Bu tür etkileşimleri her zaman destekliyoruz. Ocak ayında Avusturya ziyaretinde bulunarak aynı şekilde Türk sanatçıların Avusturya’da sahne almalarını sağlamak istediklerini açıklayan Başkan Aras, bunun iki ülke arasındaki kültür diyaloğunu daha da geliştireceğine işaret etti.

Besteci, şarkıcı ve kemancı Phoebe Violet ve beraberindeki yaylı çalgılardaki sanatçılar, performansları ile büyük beğeni topladı.

“Bodrum’da Avusturya Günleri” ikinci gününde Oasis AVM’de halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Austria 2 Australia” ile Space Dogs (Uzay Köpekleri) isimli film gösterimi ile sona erdi.

94-001.jpg