BODRUM SOSYAL YARDIMLAŞMADA DA ÖRNEK
28.09.2021 16:41

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tuncel ve Mylasa Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.  Kulüp çalışmalarından bahseden Tuncel ve Orhan, son dönemdeki en büyük projelerinin yangın bölgelerine destek sağlamak olduğunu belirtti.

Jülide Tuncel, yangında köylülerin büyük kayıplar yaşadıklarına dikkat çekerek bölgede özellikle zeytinciliğin kaybolmaması gerektiğini belirtti. “Yangından zarar gören halkımıza eğitim ve iş desteği sağlıyoruz. Ayrıca bölgeye zeytin fidanı bağışlıyoruz ve öğrencilerimize de burs sağlıyoruz.” diyen Tuncel bölgedeki diğer Rotary kulüpleri ile birlikte desteklerine devam edeceklerini söyledi.

Mylasa Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan ise Milas’taki yangın bölgelerinde farkındalık çalışmaları yaptıklarını belirterek ekonomik anlamda zarar gören aileler için projeler ürettiklerini belirtti. 3 Ekim 2021 tarihinde bu projelerden biri olan farkındalık konserini gerçekleştireceklerini açıklayan Orhan, “Bodrum Rotary ve Karia Rotary Kulübü organizasyonu ile Milas Belediyesi Senfonik Kent Orkestrası Şef Tuncay Mızrak yönetiminde Çökertme’de Mandıra Filozofu koyunda saat 12.00’da ‘Doğa’nın Uyanışı’ isimli bir dinleti gerçekleştirecek. Tüm doğa severleri bu etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

58.jpg

BODTO Başkanı, yangınlar sırasında ve sonrasında birçok STK’nın konuya duyarlı olduğuna dikkat çekerken, Bodrum ve Mylasa Rotary Kulüplerini de sağladıkları desteklerden ötürü tebrik etti. “Sosyal yardımlaşma konusunda Bodrum tüm ülkemize örnek olacak çalışmalar yapıyor.” diyen Başkan Kocadon bu birlik ve beraberliğin sürmesi gerektiğini vurguladı.