YUNANİSTAN İZMİR BAŞKONSOLOSUNU AĞIRLADIK
06.09.2021 16:07

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despina Balkiza 6 Eylül Pazartesi günü Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamlarında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya, Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Güneri, Alper Özşeker, Erdem Ağan, Arif Ceylan Satı ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven de ziyarette hazır bulundu. Görüşmede Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari ve turistik faaliyetler ile vize konuları gündeme alındı.

BODTO heyeti, Başkonsolos Balkiza’ya Bodrumlu tüccarların Yunan vizesi alması konusunda gösterdiği kolaylıklardan ötürü teşekkürlerini iletirken, “Odamızın referansı ile yapılan başvurularda ticaretle uğraşan iş insanlarımıza uzun dönem vize verilebiliyor, bu bizler için özellikle de aktif ticaret yapan kişiler için sevindirici.” diyen BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Başkonsolos Balkiza’ya eski yıllarda da Türk tüccarların Yunan adaları ile iş yaptığından bahsetti. Başkan Kocadon, “Eskiden Yunan adalarına sebze, meyve ve hayvan ticareti yapılırmış, ülkelerimiz arasında deniz yolu ile yakınlık bir avantaj ticari faaliyetlerimizi geliştirmekte fayda var.” derken bu konuda da BODTO olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Yunanistan ile ikili işbirliklerinin hem iki ülkenin coğrafi yakınlığı hem de kültürel yakınlığı ile çok önemli olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı İlhan Ersan, feribot seferlerinin başlamasının iki ülke arasındaki turistik faaliyetler için mühim olduğunu belirtti.

Başkonsolos Balkiza ise misafirperverliklerinden ötürü BODTO heyetine teşekkür ederken, kendilerini İzmir’e davet etti. “Ülkelerimiz arasında ticari ve turistik faaliyetleri geliştirmek için çalışmalarımız devam edecek.”diyen Balkiza, Türk bayraklı ticari teknelerin Yunan karasularında daha rahat faaliyet göstermesi için de elinden geleni yapacağını not düştü.