BAŞKAN KOCADON’DAN YANGINLAR HAKKINDA AÇIKLAMA
30.07.2021 12:25

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ülkemizin birçok yerinde meydana gelen yangınları büyük bir kaygı ve üzüntü ile takip ettiklerini belirtti.

12.jpg

Başkan Kocadon açıklamasında ormanların geleceğimiz için önemine dikkat çekerken, “Ormanlar barındırdığı habitat ve sağladığı oksijen ile geleceğimiz için en büyük servettir. Ormanlarımızı koruyup özellikle küresel ısınmanın da etkilerini çarpıcı biçimde yaşamakta olduğumuz bu dönemde onlara gözümüz gibi bakmalıyız.” dedi. BODTO Başkanı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bodrum’da 29 Temmuz Perşembe günü meydana gelen yangın bölge için çok önemli olan endemik Halep çamı (Pinus halepensis) taksonunun da içinde bulunduğu alana zarar verdi. Bu ağaç türü çok özel ülkemizde sayılı alanlarda bulunuyor, bizler bu alanlara sahip çıkmalıyız çünkü ormanlarımız geleceğimizdir. Bodrum’u Bodrum yapanın doğal güzellikler olduğunu her zaman dile getirdik. Bu diğer bölgelerimiz için de geçerli, örneğin Marmaris bölgemizin yine en güzel tatil beldelerinden biri ve yemyeşil ormanları ile güzel. Yangınların çıktığı tüm bölgelerimiz aynı şekilde büyük öneme sahip. ”

13-001.jpg

“Bodrum Ticaret Odası olarak, yangınlarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yiten canlar için üzüntümüzü dile getiriyor, yangınlara müdahale eden ekiplere kolaylıklar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Umuyoruz ki kontrol altına alınamayan yangınlar da bir an önce söndürülür. Yangınların büyük çapta sürdüğü Manavgat ve Marmaris başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangınlarda zarar gören vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz…” diyen Başkan Kocadon, yanan bölgelerin tekrar ormanlaştırılması gerektiğini vurguladı.

14.jpg