ODA BAŞKANLARI EĞLENCE SEKTÖRÜNE DİKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR
16.07.2021 13:21

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, 14 Temmuz Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

Oda Başkanları turizm sezonunu değerlendirerek üye çıkarları doğrultusunda yapılması gereken çalışmaları gündeme aldı. Başkan Kocadon ve Başkan Ayhan, geç başlayan turizm sezonu sonucu üye işletmelerin yaklaşık 3 aylık bir kayıp yaşadığının altını çizdi.

“Nisanda açılması geren sezon Temmuz’da ancak başladı, yurtdışı turizminde de ciddi kayıp var. Eğlence sektörümüzde ancak 24.00’e kadar çalışabiliyor; bu da yine kayıp yaratıyor. Binlerce insanın geçindiği bu sektör çok zor durumda. En azından önümüzdeki bayram sürecinden başlamak üzere Eylül sonuna kadar bu sektördeki saat yasağını kaldırmak lazım.” diyen BODTO Başkanı,  Marmaris Ticaret Odası Başkanı’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, tüm Muğla Odaları ve Borsası ile işbirliği içerisinde olduklarını vurguladı. Başkan Kocadon, “Bugüne kadar Muğla Odaları ve Borsası ile birlikte birçok lobi faaliyeti yürüttük, hatta Ankara’ya kadar gidip üye isteklerini gerekli mecralara aktardık. Bundan sonra da işbirliklerimizin sürmesini diliyorum.” dedi.

Başkan Ayhan da misafirperverliğinden ötürü BODTO Başkanına teşekkür ederek Muğla Odaları ve Borsası ile yakın temas halinde çalışmaktan dolayı memnun olduklarını belirtti. “Başkan Kocadon’un belirttiği gibi eğlence sektörümüz hala sorun yaşıyor. En kısa zamanda saat düzenlemelerine gidilmesi gerekiyor.” diyen Ayhan,  aşılama sürecindeki hızlanma ile birlikte yine maske ve mesafe önlemlerinin devam etmesiyle işletmelerdeki saat kısıtlarının kaldırılabileceğini belirtti.