UFUK AVRUPA PROJE EĞİTİMLERİ AÇILIŞ ETKİNLİĞİ
08.07.2021 15:14

AB Başkanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile tasarlanan Ufuk Avrupa Programı Proje eğitimleri açılış etkinliği 6 Temmuz 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin de katılım sağladığı etkinlikte Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı yaptığı açılış konuşmasında, 2021-2027 döneminde Ufuk Avrupa Programına aktif katılımın Türkiye ekonomisi, ticareti, bölgesel kalkınma ve küresel rekabet edebilirlik bakımından önemine işaret etti.

92-001.jpg

Etkinliğe BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, eğitimleri almaya hak kazanan BODTO Mali İdari İşler Birim Yöneticisi / Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen, Dış Ticaret Araştırma Eğitim Proje Biriminden Saadet Kocaman, Ece Olcay Caner ile Halkla İlişkiler Biriminden Işın Barut Çorbacıoğlu ile Ufuk Avrupa Programı eğitimine katılan potansiyel proje ortakları da katıldı.

Ufuk Avrupa Programı proje eğitimleri ile kamu kurumlarında bulunan Birlik Programları İrtibat Noktaları, Kalkınma Ajansları, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve AB Başkanlığı’nın Ufuk Avrupa Program kapsamında proje tasarımı konusunda kapasite geliştirmesi hedeflenmektedir.