HİNDİSTAN İLE TİCARİ TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR
08.07.2021 14:31

Hindistan İş Gurubu (IBG) Ticaret Odası organizasyonuyla 6 Temmuz Salı günü, online Başkanlar Yuvarlak Masa toplantılarının 6’ncısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, 3 No’lu Komite Başkanı Gamze Demirci, BODTO Üyesi GM Bilişim Anonim  Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Demirci, Hindistan İş Grubu Ticaret Odası Başkanı Vikash Mittersain, Singapur Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Maneesh Tripathi, Kenya Ticaret ve Sanayi Odası Enformasyon Teknolojileri Başkanı Ramah Madiba, Myanmar Hindistan Ticaret Odası Başkanı Norul Ameen, Hindistan Uluslararası Ticaret Odası (ICIB) Başkan Yardımcısı Rajan Thaokar, Karnatak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahendra Ladhad, Maharashtra Sanayi ve Tarım Ticaret Odası (MACCIA) Başkanı Santosh Mandlecha, Calcutta Ticaret Odası Başkan Yarımcısı Shelly Mehta ve Hintli iş insanları katıldı. Toplantıda ele alınan enformasyon teknolojileri konusu kapsamında Türkiye, Hindistan, Singapur, Kenya, Myanmar ülkeleri arasında kurulabilecek işbirlikleri değerlendirildi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Hindistan ile kurulabilecek işbirlikleri kapsamında bilişim teknolojileri alanında ortak çalışmalar yürütülebileceğine değinerek bu konuda Odanın ikili işbirlikleri için zemin hazırladığını belirtti. BODTO ve IBG arasındaki online toplantıların süreceğini bildiren Akkaya, birlikte iş geliştirme modelleri konusunda sadece yerel ölçekte değil ulusal ve uluslararası ölçekte de işbirlikleri sağlamak istediklerinin altını çizdi.

Toplantıda söz alan GM Bilişim Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Demirci, şirket faaliyet alanlarından bahsederek, Hindistan ile ortak geliştirilecek projeler için açık olduklarını belirterek özellikle blockchain konusunda hali hazırda yurt dışından partnerlerle çalıştıklarını açıkladı. “Singapur, Myanmar, Hindistan gibi ülkelerden şirketlerle ortak çalışmalar yapmaya hazırız.” diyen Demirci IBG Başkanlar toplantısına katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.