BODTO Haberleri
BODRUM’UN GASTRONOMİ ENVANTERİ
Değerli Üyelerimiz,
07.07.2021 09:04

BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hakan Özler ile birlikte BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti. Bodrum’da gastronomi alanında yaşanan gelişimin değerlendirildiği görüşmede bu konuda görüş alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Hakan Turgut, Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Başkent Üniversitesi ortaklığında geliştirilecek bir proje kapsamında Bodrum’un gastronomi açısından envanterini çıkaracaklarını belirterek bu kapsamda Hakan Özler tarafından da bir tez çalışması yürütüldüğünü belirtti.

655.jpg

Başkan Kocadon Yereldeki Küçük İşletmeleri Korumanın Önemine Dikkat Çekti

BODTO Başkanı, “Bodrum bu sene hiç olmadığı kadar hızlı değişimler geçiriyor. Bu değişimin olumlu ve olumsuz tarafları var elbette. Olumlu gelişmelerden biri gastronomi alanında yarımadamızdaki çeşitlilik. Bu çeşitlilik elbette turizmi de olumlu etkiliyor.” derken yabancı ve büyük markaların Bodrum’a gelmesinin yanı sıra yereldeki küçük yöresel markaların da korunması gerektiğine dikkat çekti. BOTAV ve Başkent Üniversitesi ortaklığı ile yürütülecek çalışmalarda yemek kültürünün geliştirilebileceğine vurgu yapan Kocadon, “Bodrum’un yemek kültürü özellikle bölgemizde yetişen yenilebilir otlardan, zeytinyağımızdan ve yine bölgemizde yetişen narenciyelerimizden gelmektedir. Bu kültürü korumalı ve gelecek nesillere geliştirerek aktarmalıyız. Bu kültürü yaşatan işletmelerimiz önemli ve değerlidir.” şeklinde konuştu.