TURUNÇGİL ÜRETİCİ BİRLİĞİ GENEL KURULU
07.07.2021 09:04

Bodrum İlçesi Turunçgil Üretici Birliği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Temmuz Salı günü Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Aynı zamanda Birlik Başkanlığını da yürüten BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon kurulda yaptığı açılış konuşmasında birliğin Bodrum için önemine dikkat çekti ve şöyle dedi: “Turunçgil Üretici Birliğimizi, başta Bodrum mandalinası olmak üzere bölgemizin nadide Turunçgil bahçelerini, bu vesile ile de yeşil alanlarımızı korumak amacıyla 2006 yılında kurduk. O gün bugündür tüm ekibimiz ürün geliştirilmesi, üretim teknolojileri gibi konularda çalışmalarını sürdürüyor. Umuyorum ki mandalinamıza katma değer yaratarak, agro-turizme adapte olarak, elimizde kalan son bahçeleri de koruyabiliriz. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor.

Genel Kurul’da faaliyet raporunun sunulmasının ardından 2021 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Mali destek ve programları da gündeme alınarak bu desteklerden maksimum seviyede faydalanılması için yapılması gerekenler görüşülerek birliğin gelişimine yönelik makine ekipman alımları ve yatırım konuları tartışılarak genel kurul tamamlandı.