KUYUMCU VE EMLAKÇILARIN DİKKATİNE
27.05.2021 14:23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gönderilen yazıda, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve ikincil düzenlemeler uyarınca yükümlü olarak kabul edilen "kıymetli maden, taş veya mücevher alım satımı yapanlar ile bu işlemlere aracılık edenlerin – diğer bir deyişle kuyumcuların" ve "taşınmaz ticareti ile iştigal eden veya bu faaliyetlere aracılık edenlerin – diğer bir deyişle emlakçıların" kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanı açısından yükümlülüklerine ilişkin farkındalıklarını değerlendirmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından Mart ayında ülke genelinde bir anket çalışmasına başlandığı ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, anketi doldurmayı taahhüt eden firmaların büyük çoğunluğunun bu yükümlülüklerini yerine getirmediği belirtilmiş olup, en geç 1 Haziran 2021 tarihine kadar MASAK internet sitesinden e-devlet şifresiyle giriş yapılarak anketin doldurulması gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize önemle sunarız.