BODTO MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
01.05.2021 17:43

Bodrum Ticaret Odası Nisan ayı olağan Meclis toplantısı 01 Mayıs 2021 Cumartesi günü Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde zoom üzerinden on-line olarak gerçekleşti. Meclis üyelerinin yoğun katılımıyla tamamlanan toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı İlhan Ersan kapanma döneminde ticari hayatı etkileyen, sosyal hayatın bir süre daha durağanlaştıktan sonra başta Bodrum olmak üzere vaka sayılarının azalarak, normalleşme dileğinde bulunarak, 1 Mayıs iş ve emek gününü kutladı.

Ardından gündem maddelerine geçildi. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon Odamızın nisan ayı faaliyet ve etkinliklerini paylaşarak, meclis üyelerine bilgi sundu.

Bodrum Ticaret Odası mizanı ve hesapları inceleme komisyonunun değerlendirilmesinin ardından üyelerimizden gelen fiyat tarifeleri görüşüldü. Bölgemizde faaliyet gösteren fırıncıların talebi üzerine pide fiyatları değerlendirilerek onaylandı.

BODTO Meclis Başkanı sair işler maddesinde meclis üyelerine söz vererek, sektörel değerlendirme ve üyelerin taleplerinin aktarılması istedi. Pek çok sektörü temsilen söz alan meclis üyeleri, son günlerde gelen genelgeleri değerlendirirken, uygulamaların ticari hayata olan etkilerini anlattı.

30 Nisan tarihinde gelen değişikle çek ve kambiyo senetlerinin ibraz sürelerinin ertelenmesinin başta perakende ve inşaat sektörlerinde uygulanmasında yaşanılan sorunlar, kısa çalışma ödeneğinin ertelenmesi ve faydalanamayan işletmelerin durumu, başta krediler olmak üzere işletmelerin ihtiyacını karşılaması açısından kredi ve faiz konusunda daha etkin bir çalışmanın yürütülmesi, kapanma döneminde yürütülen denetimler ve üyelerimizin karşılaştığı sorunlar, çalışma izin belgesi ve muafiyet konusunda yaşanılanlar özellikle aktarılan başlıklar olurken, 1 yılı aşkın süredir kapalı olan eğlence sektörünün yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri ve detayları konuşuldu.

Bodrum yerel esnafın haklarının korunması, suiistimallerin önlenmesi, oteller içinde açılan eğlence ve yeme içme sektöründe haksız rekabetin önüne geçilmesi için çalışma yapılmasına karar verildi.

Meclis üyelerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından alınan kararların onaylanmasıyla yaklaşık 3 saat süren meclis toplantısı sona erdi.