TİCARET BAKAN YARDIMCISI İLE İŞYERİ FAZLALIĞINI GÖRÜŞTÜK
31.03.2021 15:23

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla Oda ve Borsa Başkanlarıyla birlikte, 30 Mart Salı günü Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ı makamında ziyaret etti.

“Bodrum butik bir yer olarak, butik işletmelerle güzel.”

Bakan Yardımcısı Uçarmak’a Bodrum’daki ticari faaliyetler hakkında bilgiler aktaran BODTO Başkanı, yarımadadaki büyük marketlerin fazlalığına dikkat çekerek Ticaret Bakanlığı’ndan bu konuda bir çalışma yapılmasını talep etti. Başkan Kocadon görüşmede şunları kaydetti: “Bodrum’da aynı cadde üzerinde bir bakıyoruz birden fazla süper market kurulmuş, bu hem markalar için hem de Bodrum’un ekonomik sürdürülebilirliği için tehlike yaratan bir durum. Bodrum butik bir yer olarak butik işletmelerle güzel, öyle ki bir ziyaretçi Türkiye’nin her yerinde bulabileceği bu marketler yerine yerel üreticilerden alışveriş yaparsa bu hem esnafımıza bir destek olur hem de tüketicilerin yerel ürünleri tanımasına olanak yaratır.”. BODTO Başkanı işyeri fazlalığını da gündeme taşıyarak özellikle pandemi döneminden sonra şirket ve şube açılışlarının çok arttığını bildirdi. “Haklı rekabet hepimizin yinelediği gibi evet kaliteyi arttırır ancak aynı faaliyet alanındaki fazla sayıdaki işletmeler de yıllardır Bodrum’a emek vererek markalaşmış mevcut firmalara, özelliklede aile işletmelerine de büyük zarar vermektedir.” diyen Kocadon, BODTO olarak bu konuda uzun süredir çalışmalar yaptıklarını ve konuyu ilgili mecralara aktardıklarını söyledi.

Başkan Kocadon ayrıca emlakçılık sektöründeki sıkıntılara da değinerek, taşınmaz ticareti yapan işletmelerin yetki belgesi alarak faaliyetlerine devam etmesine yönelik yönetmelikte bir düzenlemeye gidilmesini önerdi. “Yetki belgelerini almaları konusunda üyelerimize ek süre tanınması Odamızın talepleri arasında.” diyen BODTO Başkanı, Bakan Yardımcısı Uçarmak’a aktarılan konulara olan ilgisi için teşekkürlerini sundu.

Başkan Kocadon ve beraberindeki Muğla Oda ve Borsa Başkanları üye sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardıkları bir dizi ziyareti tamamlayarak Ankara’dan ayrıldı.