ANKARA TİCARET ODASI İLE SANATA DİKKAT ÇEKTİK
31.03.2021 12:11

Muğla İl, İlçe Oda ve Borsa Başkanları 30 Mart Salı günü,  Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti.  Ziyarette, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yer aldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran ile Muğla genelinde pandeminin etkilerini değerlendiren Muğla Oda ve Borsa Başkanları üyelerin ekonomik anlamda daha fazla desteklenmeleri için neler yapılabileceği konusunda ATO Başkanı ile istişarede bulundular. Bu konuda bir dizi çözüm önerisini ilgili makamlara aktarmak üzere Ankara’da bulunduklarını açıklayan Muğla heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüştüklerini bildirdiler.

Oda Başkanlarından Sanata Övgü Dolu Sözler

Baran, Muğla heyetine ziyaretleri için teşekkür ederken Ankara Ticaret Odası Kongre ve Etkinlik Merkezi'nde gerçekleşen ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na

Muğla heyetini davet ederek, sergilenen eserleri birlikte inceledi. “Sanatın en az ekonomi kadar önemli olduğunu, hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine katkı sağladığını bilerek çalışıyoruz.”  diyen ATO Başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü hatırlatarak, koronavirüs salgının olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesinde sanatın rolünün büyük olduğunu belirtti.

TOBB Çatısı Altında Tek Bir Kurum Gibi Güçlü

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, sanatın aynı zamanda ticari hayatı da geliştirdiğine işaret ederken, BODTO hizmet binasında yer alan sergi alanı hakkında Baran’a bilgi verdi ve pandemi kısıtlamalarına kadar çok sayıda sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirtti. “Sayın Gürsel Baran,16 Eylül 2020 tarihinde Odamızı ziyaret etmişti.  Bodrum Ticaret Odamızdaki çalışmalar hakkında kendisine bilgi vermiştik.  Bizler TOBB çatısı altında tek bir kurum gibi güçlü işbirliklerine ve iletişime sahip olmalıyız. Bu ziyaretlerimiz ile de bunu güçlendirmekteyiz.” şeklinde konuştu. Başkan Baran’ın sanat ve ekonomi hakkındaki sözlerine katıldığını belirten Kocadon, BODTO 2018-2023 Stratejik planında da sanata ve sanatçıya dair planlamalara yer verdiklerini ve sanatın Bodrum’u kültürel, ekonomik, estetik anlamda beslediğini vurguladı.

Başkan Baran’a Muğla’ya özgü coğrafi işaretli ürünleri takdim eden Muğla heyeti misafirperverliğinden ötürü ATO Başkanına teşekkürlerini sunarak, İl genelindeki coğrafi işaretli ürünler hakkında kendisine bilgi verdi.