KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI İLE GÖRÜŞTÜK
31.03.2021 11:51

Muğla İl, İlçe Oda ve Borsa Başkanları 30 Mart Salı günü,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yer aldı.  Görüşmede 2021 yılı turizm sezonu öncesinde Muğla Oda ve Borsa Başkanlarının dikkat çekmek istedikleri konular Bakan Ersoy’a aktarıldı.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, hala kapalı durumda olan eğlence sektörüne işaret ederek bu sektörde çalışan üyelerin çok zor durumda olduklarını hatırlattı. Bu konuda Bakan Ersoy’dan yardım talep eden BODTO Başkanı, “1 yıldır kapalı durumda olan eğlence sektörü çalışanlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu konuda acilen bir çözüm yaratılması gerekmektedir, öyle ki ailelerine bakamayacak duruma gelen bu sektörden binlerce kişi geçimini sağlamaktadır. Servisten tutun, hazırlık, organizasyon ekibi, ses-ışık müzisyenine kadar çok farklı kesim bu işten para kazanıyor. Sayın yetkililerden gerekli pandemi önlemleri çerçevesinde, bir an önce eğlence sektörünün hizmet vermesi için gerekli izinlerin verilmesini arz etmekteyiz.” şeklinde konuştu. Turizm sektörünün pandemiden büyük darbe aldığına işaret eden Kocadon, turizmcilere nefes aldıracak uygulamalara gidilmesinin büyük önem teşkil ettiğini bildirdi.

22-004.jpg

Görüşmede Muğla Oda ve Borsa Başkanları tarafından turizmde aşı önceliği, kısa çalışma ödeneğinin ve turizm KDV indiriminin devamlılığı ve dünya geçici mirası listesinde yer alan Beçin kalesi ve Hekatomnos anıt mezarının çevre düzenlemesi için destek verilmesi konuları hakkında da Bakan Ersoy’a bilgi verildi ve gerekli konularda desteği istendi.